Akif Beki: Bu işin arkasında başkaları da olabilir | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. Sezgin Baran Korkmaz ve Veysi Ateş'in telefon görüşmesinde geçen 10 milyon Euro konusunu ele alan Beki, " Görüşmede boşluklar var, bir gazeteci kaçak para aklamaktan aranan bir iş adamının işini çözmek için aracılık teklif ediyor. Peki bunu tek başına mı yapacak? Bir gazetecinin yetkisi buna imkan vermez" dedi. Oğur ise durumu, 'karanlık bir iş' olarak yorumladı.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. Beki ve Oğur, Sezgin Baran Korkmaz ile Veysi Ateş'in telefon görüşmesini ele aldı.

"BİR GAZETECİNİN YETKİSİ BUNA İZİN VERMEZ BAŞKALARI DA VAR"

Kara para aklama suçlamasıyla tüm varlığına el konulan firari Sezgin Baran Korkmaz'a "10 milyon Euroya bu işi çözeriz diyen Gazeteci Veysi Ateş'in 12 dakikalık telefon görüşmesinin 3 dakikası ortaya çıkmıştı. Ses kaydına ulaşan Gazeteci Sevilay Yılman bu telefon görüşmesi kaydının 3 dakikasını dinlediğini söylemiş ve bunu yayınlaşmıştı. Beki ve Oğur, bu konunun altında yatan farklı durumların olabileceğini söyledi. Beki, şöyle konuştu:

"Görüşmede boşluklar var, bir gazeteci kaçak para aklamaktan aranan bir iş adamının işini çözmek için aracılık teklif ediyor. Peki bunu tek başına mı yapacak? Bir gazetecinin yetkisi buna imkan vermez. Madem 12 dakikalık bir telefon kaydı var neden 3 dakikasını dinletti? Sezgin Baran Korkmaz ucunu göstererek asıl kişileri ifşa etmeyerek ne demek istiyor? Burada bir mesaj var. Ne oldu o konuşmadan sonra, bu önemli. SBK kara paradan aranıyor, Türkiye'deki bütün hesaplarına el konmuş olmalı. Hangi hesabından bloke ettirip de çek kesecek? Soru bu. Ben böyle dehşet verici bir şey duymadım. Yalansa çıkın ifşaatları yalanlayın. Milet adına devlet yetkisi kullanıyorsunuz. Bu sizin aile içi meseleniz değil ki."

Oğur ise şunları ekledi:

"Bu karanlık bir iş. Sezgin Baran Korkmaz net bir şekilde kurtarılmış, hakkında üç tane mahkeme kararı değişmiş. Sezgin Baran Korkmaz'ın hikayesi kendi becerisi değil, başkasının parasını kendi adıyla kullanan biri."

"SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ BİLE YOZLAŞMAYA İSYAN EDER HALE GELMİŞ"

Sedat Peker'in ifşaatlarına iktidarın sessizliğini eleştiren Oğur bu sessizliği, "İçişleri Bakanı açıklama yaptığında bile işler biraz olsun kaale alınıyordu, şu anki pozisyon 'kimseye hesap vermek zorunda değiliz' pozisyonu, yalanlamaya bile ihtiyaç duymuyorlar" diye eleştirdi.

Beki ise yozlaşan ve çürüyen sistemi hatırlatarak şöyle konuştu:

"Suç örgütü lideri olan Sedat Peker adaletteki yozlaşmaya isyan eder hale gelmiş. Erdoğan'ın da 2014-2015 'te böyle isyanları var."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Tv Haberleri