Beki: AK Parti laiklik üzerinden muhalefeti kaşıyor

Yıldıray Oğur ve Akif Beki'nin sunduğu Reşitpaşa Yokuşu'nda AK Parti'nin görevden aldığı Kadir Topbaş ve Ahmet Edip Uğur hakkında konuşuldu. Beki, Topbaş ve Uğur hakkında, "Hepsi kahırlarından öldü" dedi.

Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Eski AK Partili Uğur için "Zor bir dönemden geçti" diyen Akif Beki, "AK Parti'nin Kadir Topbaş ve Ahmet Edip Uğur'u görevlerinden alması değerlerine uygun bir hareket değildi. AK Parti'ni kendi demokrasi anlayışına, değerlerine ve savunucusuna tamamen ters bir iş yaptı" diye konuştu.

"BU HUKUKA UYGUN DEĞİL"

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eylül 2017'de görevinden istifa etmişti. Eski AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise millet oyuyla seçildiğini ve istifa etmeyeceğini açıklayıp, ailesiyle tehdit edildiğini kaydederek 30 Ekim 2017 Pazartesi günü belediye başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Topbaş ve Uğur'un istifaya zorlandığını söyleyen Beki, bu durumun demokrasi ve hukuk açısından da izahının olmadığını söyledi. Beki " Aday gösterilmeye bilirlerdi. Aday gösterip istifaya zorlamak ne demek?" diyerek tepki gösterdi.

"KAHIRLARINDAN ÖLDÜLER"

Kanunda bunun yerinin olmadığını vurgulayan Beki, "Eğer yolsuzluk ve FETÖ gibi ithamların altı dolu idi ise milletin hukuku devreye girer. Bunların cezasının karşılığı siyaseten yargılanıp, kenara koyulup yoluna devam edilmek değildir" dedi. İstifaya zorlananların hepsinin kimyasının bozulduğunu ifade eden Beki, "Hepsi kahırlarından öldüler" diye konuştu.

"İKTİDAR, MUHALEFETİ LAİKLİK ÜZERİNDEN KAŞIYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ankara'da Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmasından sonra laiklik konusu tekrar gündeme geldi. İktidarın muhalefeti sınadığını vurgulayan Beki, "İktidar, laiklik üzerinden muhalefetin tepki vermesini sağlamaya çalışıyor" dedi.

Beki, "İktidar, ısrarla muhalefeti din ve laiklik üzerinden kaşımaya çalışıyor. Eski refleskleri ortaya çıksın diye uğraşıyor. Muhalefette, iktidarın istediği tepkiyi vermemeye çalışıyor. Tepki verirlerse iktidarın ekmeğine yağ süreceğini biliyorlar" dedi.

CHP yönetiminin bu konularda tecrübe sahibi olduğunu belirten Oğur ise şunları kaydetti:

"Çok geniş bir durumdan bahsediyoruz. Her an bir yerden bu olan bitene beklenen tepkiler olacaktır. Rövanşist tepkiler ortaya çıkacak. Muhalefet burada sınanıyor. Şu an bir seçim kampanyası içindeyiz. Ben öyle görüyorum."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Tv Haberleri