Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara bütçe sözü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlara ödenek verilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu "Emekliye nasıl iki maaşı çıkardıysam, taşerona nasıl kadroyu çıkardıysam, söz veriyorum sizin muhtarlık kanununu da çıkaracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle bir araya geldiği muhtarların problemlerini dinledi. İktidarın muhtarlara 'bütçe' değil 'ödenek' vermesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Emekliye nasıl iki maaşı çıkardıysam, taşerona nasıl kadroyu çıkardıysam, söz veriyorum sizin muhtarlık kanununu da çıkaracağız. Mutlaka çıkaracağız" dedi.

Buluşmada muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, muhtarların yetkilerinin kısıtlandığını belirtmeleri üzerine, "Muhtarlığı saygın, seçimle gelen bir makam haline çevireceğiz" dedi.

"TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ DE OLMALI"

Muhtarların sorunlarını ve hedefini belirleyen bir kurum olması gerekliliğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Türkiye Belediyeler Birliği var. Neden muhtarlar birliği yok? Niye talep etmiyorsunuz? Her gittiğim yerde anlatıyorum. Türkiye Muhtarlar Birliği de olmalı. Türkiye Muhtarlar Birliği olmalı ki hepinizin hedefini belirleyen, hepinizin sorunlarını dile getiren bir makam olmalı."

"MUHTAR BÜTÇESİ VERİLSİN"

Kılıçdaroğlu, muhtarlara bütçe değil ödenek verilmesini eleştirerek şunları ifade etti:

"Her birinizin oturduğu mahallede Belediye emlak vergisi alıyor mu? Alıyor. O mahallede yaşayan vatandaş niye yüzde 1'ini muhtar bütçesi için ödemesin? Belediye aldığı paranın yüzde 1'ini muhtar bütçesi olarak versin size. Dolayısıyla ne Belediye'ye yük ne de vatandaşa yük olmadan yüzde 1'ini size ayıracak, siz yüzde 1'ini alacaksınız kullanacaksınız."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Doğaya kaçış artınca Mesa Orman 2 satışa sunuldu
İnce'den 'Kılıçdaroğlu'nun destekler misiniz' sorusuna cevap: Aday olursa doğru bir iş yapmış olur
CHP Azerbaycan için harekete geçti

Güncel Haberleri