Koç yatırımı 5 yılda 30 milyarı aştı

2017’nin ilk 9 ayında yaklaşık 4 milyar lira kâr eden Koç Holding, ihracat rakamlarını da arttırdı. Holding CEO’su Çakıroğlu, “Son 5 yılda 30 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve bulunduğumuz sektörlerde başarıyı yakaladık” dedi.

Son 9 ayda 3,8 milyar lira kâr elde eden Koç Holding’in, konsolide bazda toplam geliri 71,3 milyar lira oldu. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, 9 aylık finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, yılın 9 ayında 4,6 milyar liralık kombine yatırım gerçekleştirirken, aynı dönemde kombine ihracatlarını bir önceki yıla oranla dolar bazında yüzde 16 artırdıkları bilgisini verdi. Çakıroğlu, son 5 yılda 30 milyar liranın üzerinde gerçekleştirdikleri yatırımların da etkisiyle şirketlerinin faaliyet gösterdikleri sektörlerde başarılı performans sergilediğini aktardı.

* Ford Otosan ihracat adetlerini yüzde 12 artırdı. 

Tofaş, iç pazardaki pazar payını büyüttü. Toplam satış adedi yüzde 17 artış gösterdi. 

Türk Traktör, Türkiye’nin toplam traktör ihracatının yüzde 87’sini gerçekleştirdi.

Tüpraş’ın da 2017 yılının 9 ayında tam kapasite çalışmayı sürdürerek satış tonajını yüzde 6,8’e çıkarttı.

Yapı Kredi dijital bankacılığa yön veren uygulamalar ile Yapı Kredi World kredi kartının pazarındaki liderliğini korudu. 

Arçelik’in toplam cirosu yüzde 31 arttı. 

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri’nin 49 yıl süre ile işletme hakkının özelleştirilmesi ihalesine Koç Holding ve Aygaz’ın ortak iştiraki olan Entek’in en yüksek teklifi verdiğini hatırlatan Çakıroğlu, “Enerji sektöründe büyüme ve portföyümüzü çeşitlendirme stratejimizin bir parçası olan bu özelleştirmeyi çok önemsiyoruz” dedi.

Tüpraş’ın da bilançosunu ekim ayında ihraç ettiği 7 yıl vadeli 700 milyon dolarlık Eurobond ile güçlendirdiğini belirten Çakıroğlu, başarılı Eurobond ihraçlarının aynı zamanda Türkiye ekonomisine olan güvenin de bir göstergesi olduğunu ve fonlama imkanları ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

OTOSAN’DAN KAPASİTE ARTIŞI

Ford Otosan’ın ilk 9 aydaki üretim adedi geçen yıla göre yüzde 8 artışla 259 bin 970’e çıktı. Avrupa pazarındaki satışlarını yüzde 8 arttıran Ford, yüzde 13,7 payla liderliğini sürdürdü. Şirketin ihracat performansı miktar bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 211 bin 695 adede ulaştı. Böylece tarihinin en yüksek ocak-eylül dönemi dış satım adedini yakalayan Ford Otosan’ın ihracat geliri de yüzde 42’lik artışla 12 milyar 411 milyon lira oldu. Artan ihracat talebini karşılamak üzere Gölcük fabrikasının 290 bin adet olan üretim kapasitesinin 330 bin adede çıkarılması kararı alındı. 52 milyon dolarlık yatırımla 2018’in Eylül ayında tamamlanması planlanan kapasite artış çalışmaları bitirildiğinde Gölcük, Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarının 415 bin adet olan toplam üretim kapasitesi 455 bin adede yükselecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

27 milyar dolara doğru adım adım
Önden çekişte üstüne yok

Ekonomi Haberleri