Kızamıkla Bulaşan Yeni Virüs Körlük ve Beyni Şişiriyor! İşte BM'nin Sağlık Örgütlerinden Dünyayı Saran Yeni Salgın Uyarısı

Birleşmiş Milletler'in (BM) çocuk ajansı olan Unicef ve Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) korkutan açıklama geldi. Koronavirüs'ten sonra ölümcül olan bir salgının baş gösterdiğini belirten Unicef ve DSÖ bu virüsün en çok çocukları etkilediğini belirtti. İnsan sağlığına ciddi hasar bıraktığı belirtilen virüsün sonuçları arasında körlük bile var. İşte Unicef ve DSÖ'nün korkutan yeni salgın açıklaması.

Dünya koronavirüs salgınını daha atlatamadan BM'in sağlık örgütlerinden yeni salgın uyarısı geldi. Açıklanan yeni virüs ile 200 milyon insanın tehlikede olduğunu belirten Unicef ve DSÖ, bu virüsten en çok çocukların ve gelişmekte olan ülkelerin zor atlattığını belirtti. Sağlık örgütleri bu virüsten dolayı kızamık vakalarının çoğaldığı aktarılırken, aşıya da dikkat çekildi. İşte dünyada hızla yayılan kızamık virüsü ve belirtileri.

BU SALGIN VÜCUDA BÜYÜK HASARLAR BIRAKIYOR

BM'in sağlık örgütleri pandeminden sonra yeni salgınların yolda olduğunu duyurdu. Pandemiden dolayı kızamık vakalarının artış gösterdiğini ifade eden Unicef ve DSÖ bu vakaların yeni salgınları beraberinde getirdiğini ifade etti. Sağlık örgütlerinin yaptığı açıklamada Koronavirüs'ün dünya çapında Covid-19 dışı hastalıklara yönelik aşı kampanyalarını kesintiye uğrattığını ve 200 milyona yakın insanın tehlikede olduğunu aktardı. Unicef ve DSÖ genelde çocuklarda çıkan kızamığın virüsten sonra artış yaşadığını ve çocuklarda ciddi hasarlara neden olduğu belirtildi. Bu ciddi komplikasyonlar arasında körlük, beyin şişmesi, ishal ve şiddetli solunum yolu enfeksiyonları olduğu açıklandı.

GELİŞMEMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER BU VİRÜSÜ ZOR ATLATACAK

BM ajansları verilerine göre 2022 yılının Ocak ve Şubat aylarında küresel anlamda 17 bin 300’den fazla kızamık vakası rapor edilirken, 2021 yılında ise 9 bin 600 kızamık vakası kaydedildi. Raporlanan verilere göre Afrika ve Doğu Akdeniz ülkeleri olmak üzere 21 büyük ve yıkıcı kızamık salgını yaşandığı aktarıldı. Unicef’in kıdemli sağlık danışmanı Christopher Gregory ise aşıya dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Kızamık, bağışıklama sistemindeki bu zayıflıkların nerede olduğunu bize gerçekten gösteriyor. Özellikle en kırılgan, sağlık sistemlerinin zayıf olduğu, bu salgınların yanı sıra hala Covid’-19’un etkileriyle başa çıkmaya çalıştıkları ülkeler için endişeliyiz"

SAVAŞ ORTAMLARI VİRÜSLERİ TETİKLEYECEK

BM'nin diğer verilerine göre ise son 12 ayda fazla kızamık vakası kaydedilen ülkeler sırayla; Somali, Yemen, Afganistan, Nijerya ve Etiyopya oldu. Savaş ortamlarında olan ülkelere dikkat çeken BM verileri Rusya-Ukrayna savaşından sonra da salgın hastalıkların yeniden tetikleyebileceği açıklandı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Koronavirüs Haberleri