Musa Anter Gazetecilik Ödülleri'nde bir ödül geri çekildi

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Türkçe Haber Jürisi, Türkçe dalında birincilik ödülünün geri çekilmesine karar verdiğini açıkladı.

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Türkçe Haber Jürisi, geçtiğimiz gün açıklanan Türkçe Haber Birincilik Ödülü’ne dair açıklama yaptı. Açıklamada, birincilik ödülünün çekilmesine karar verildiği belirtildi.

MA'nın haberine göre; Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Türkçe Haber Jürisi, konuya dair bir açıklama yayınladı. Jüri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin 29. yılında 'Türkçe Haber' dalında birincilik ödülüne, bianet’ten Evrim Kepenek’in “Beylikdüzü’nde 2 yaşındaki çocuğa istismar iddiası” haberi değer görülmüştü. Demirören Haber Ajansı’nın 'Adli Tıp Kurumu raporu iddiaları doğrulamadı' haberi üzerine, ödül kriterleri açısından süreci izleme gereği ortaya çıktığı için, jüri ödülü geri çekme kararı vermiştir. Türkçe Haber Jürisi, ismi verilmeyen bir doktor beyanı ve acil servis raporunun varlığına ilişkin dip not eşliğinde yapılan haberle ilgili karar verme sürecinde 'detaylı değerlendirme ihmalini' kabul etmektedir. Jüri, özetlenen sürecin ardından bu yıl Türkçe Haber Dalında ‘Birincilik’ ödülü verilmemesini kararlaştırmıştır"

Yeni Yaşam’ın düzenlediği ve bu yıl 29’cusu yapılan Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması’nda Ödüller, 23 Eylül’de İstanbul Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri