Picasso'nun ünlü tablosu açık artırmada: 120 milyon dolarlık rekor bekleniyor

Geçtiğimiz yüzyılın en önemli sanatçılarından Picasso'nun meşhur tablolarından olan 'Femme à la Montre' adındaki portre, Londra'da bir açık artırmada satılacak. Tablonun 120 milyon dolar gibi rekor bir fiyata satılacağı öngörülüyor.

Kübizmin öncüsü olan dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun, sevgilisi olduğu söylenen Marie-Thérèse Walter’ı resmettiği portre, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sotheby’s Müzayede Evi'nde satışa çıkıyor. "Femme à la Montre" isimli tablonun 120 milyon dolara satılması bekleniyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; 20. yüzyıl sanatının önemli isimlerinden biri olan Picasso’nun sevgilisi Marie-Thérèse Walter’ın pek çok portresinden biri olan portrenin satışı, sanat dünyasında heyecan uyandırıyor.

Tablo, Picasso’nun saat içeren üç büyük eserinden biri.

AÇIK ARTIRMAYA ÇIKMADAN BEŞ GÜN SERGİLENECEK

Tabloyu Picasso, 50 yaşındayken Paris’te yaptı. O sırada birkaç yıldır Walter’la yakın bir ilişkisi vardı ve ilişkileri, o zamanlar 45 yaşında olan sanatçının, 17 yaşındaki Walter’ı Paris’teki Galeries Lafayette’in penceresinden görmesiyle başlamıştı.

Canlı renklerle boyanmış Femme à la Montre, Walter’ı otururken ve profilden gösteriyor. Bileğinde sade kadranlı ve parlak sarı kayışlı bir saat var.

Femme à la Montre adlı portre, önümüzdeki ay Sotheby’s Müzayede Evi’nde açık artırmaya çıkmadan önce, cumartesi gününden itibaren ilk kez beş gün boyunca Londra’da sergilenecek.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kültür Sanat Haberleri