Rekor kıran döviz kuru yayınevlerini de vurdu

Üst üste rekor kıran döviz kuru, 2005'ten beri kağıt ham maddesi selülozun Türkiye'de üretilmemesi nedeniyle dövizle kağıt alan yayınevlerini de vurdu. Heretik Yayıncılık, baskısı biten kitaplarını yayımlayamayacağını duyurdu.

Eylül ayından bu yana kesintisiz olarak değer kaybını sürdüren Türk Lirası, dün tarihinin en sert kayıplarından birini yaşadı. Gün içerisinde 2,15 lira yükselen dolar/TL'de değer kaybı yüzde 18'in üzerine çıktı. Dolar dün 13,50'yi gördü, euro da 15 liraya dayandı.

2005'ten beri kağıt ham maddesi selülozun Türkiye'de üretilmemesi nedeniyle dövizle kağıt alan yayınevleri de zor günler geçiriyor.

KİTAPLAR YAYIMLANMAYACAK

Heretik Yayıncılık sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Baskısı biten kitaplarımızı yayımlayamayacağız. Okurlarımızdan özür dileriz” dedi.

Heretik Yayıncılık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"-Kur artışı
-Kâğıt maliyetlerindeki olağanüstü artış
-Üretim sürecindeki bütün aşamaların peşin olarak işlemeye başlaması
-Kapak kâğıdının olmaması
Nedenleriyle
“Okuryazarlığın Kullanımları” kitabımızı ve baskısı biten kitaplarımızı yayımlayamayacağız.
Okurlarımızdan özür dileriz"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri