Türk sanatçıdan Los Angeles'da İstiklal çıkarması

Genç Türk sanatçı Zeynep Abeş Memory Place adlı üç enstalasyon çalışmasını Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Los Angeles Art Show’da sergileyecek.

SALİHA SULTAN

Genç Türk sanatçı Zeynep Abeş Memory Place adlı üç enstalasyon çalışmasını Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Los Angeles Art Show’da sergileyerek bir ilke imza attı.

Sanatçının mezun olduğu UCLA Üniversitesi’nde başarılı bir tez projesi olarak ortaya çıkan Memory Place enstalasyon çalışmasının bu sene özellikle teknoloji ve medya alanında çalışan kadın sanatçıları temsil eden LA Art Show’da sergilenmesine karar verildi. ‘İstiklal Caddesi’, ‘Anne’ ve ‘Uçak’ adlı üç videodan oluşan Memory Place kendisinin ve ailesinin çektiği 1000’e yakın fotoğraftan oluşuyor. Abeş, ayrıca İstiklal Caddesi enstalasyonu için Youtube’daki binlerce İstanbul videosunun seslerini kullanarak özlem duyduğu İstanbul’un yıllar boyunca değişen kimliğini, şehrin simgelerinden biri olan İstiklal caddesi özelinde yansıtmaya çalıştı.

Sanatçının enstalasyonları fuardaki sanatseverlerden büyük bir ilgi gördü. Abeş’in çalışmaları ekim ayında İstanbul Bomontiada’da düzenlenecek Mamut Art Project’te de sergilenerek Türkiye’de ilk defa görücüye çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri