Yörük ailesinin ikilemini anlatan filme dört ödül birden

İffet Eren Danışman Boz’un yönettiği Turna Misali filmi 2. Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali’nde dört ödül birden aldı.

En İyi Senaryo ödülünü filmin aynı zamanda yapımcısı Eyüp Boz ve yönetmen alırken, En İyi Kadın oyuncu ödülünü Sennur Nogaylar, en iyi sanat yönetmeni ödülünü Selim Alan aldı. Festivalin, Jüri Özel Ödülü de Turna Misali Filmi’nin oldu.

Bir yörük ailesinin mevsimlik göç hazırlıkları üzerinden yaşadığı fikir çatışmasını ve yerleşik hayata geçmek ile yörük geleneklerini korumak arasındaki ikilemi ele alan Turna Misali filmi festival yolculuğuna 11 Aralık’ta sona erecek olan Anchorage Uluslararası Film Festivali’nde devam ediyor.

Dünya prömiyerini 34. Tokyo Uluslararası Film Festivali “Asya’nın Geleceği” bölümünde gerçekleştiren Turna Misali 2019 yılında TRT 12 Punto Senaryo Günleri’nde TRT ön alım ödülü kazanmıştı. Başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş ve Zeynep Elçin’in paylaştığı filmin müziğini Coşkun Karademir ve görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz üstlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kültür Sanat Haberleri