Meşhed'de park ve bahçeler yeniden kapatıldı

İran'ın Meşhed kentindeki park ve bahçeler Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeniden kapatıldı.

İran'ın Meşhed kentinde koronavirüse (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle park ve bahçeler yeniden ziyarete kapatıldı.

Meşhed Belediyesi Şehir Hizmetleri'nden yapılan açıklamada "Koronayla Ulusal Mücadele Kurulunun Meşhed'i kırmızı bölge ilan etmesi göz önüne alınarak, kentteki tüm park ve bahçeler bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kent sakinlerine kamu sağlığı için park ve bahçeleri ziyaretten kaçınmaları çağrısı yapılan açıklamada, yalnızca Millet Parkı'nın bireysel sporlar için açık olabileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İran'da salgına karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde belediyelere bağlı park ve bahçeler 26 Mart'ta kapatılmıştı.

Mayıs ayında vakaların düşmesi üzerine kısıtlamalar kaldırılmaya başlanmış ve bu kapsamda Meşhed'deki park ve bahçeler de 28 Mayıs'ta yeniden ziyaretlere açılmıştı.

İran'da Nisan ortalarında düşüşe geçmeye başlayan günlük vaka sayıları ve can kayıpları, Hazirandan itibaren tedbirlerin gevşetilmesi ve bazı eyaletlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması nedeniyle yeniden artmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Koronavirüs Haberleri