Okullar 4 Ocak 2021'de açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgının düşüş eğiliminde olduğu fakat 4 Ocak 2021'de okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi için yeterli olmadığını söyledi. İlkokul, ortaokul, liselerde EBA aracılığıyla uzaktan eğitim devam edecek.

Okulların ne zaman açılacağı, 4 Ocak 2020 günü yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüsü salgınının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyledi. 

Geçen hafta, okulların açılış tarihine yönelik açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "20 Kasım 2020 Cuma gününden 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 il müdürlüğüne gönderilen 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' konu genelgede, "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2021?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, "4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz" dedi.

Canlı yayında konuşan Bakan Selçuk, covid-19 hastalığı nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitimin 4 Ocak 2021'de başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyledi.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM 4 OCAK'TA BAŞLAYACAK MI?

Salgının durumunu her gün takip ettiklerini, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini belirten Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu ile istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla da bir görüşme yaptığını söyledi.

Bakan Selçuk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Zoom nedir, nasıl kullanılır? Canlı ders ve online konferans yapmak çok kolay
EBA 14-20 Aralık 2020 ilkokul, ortaokul, lise ders programı
Bakan Selçuk: Günde 3 milyon canlı ders yapılıyor

Güncel Haberleri