Osman Müftüoğlu kimdir?

Katıldığı televizyon programlarında sağlıklı yaşam üzerine yaptığı konuşmaları ilgiyle takip edilen iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bir dönem 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak görev yaptı. İşte biyografisi...

1993-2001 yılları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık başdanışmanlığı yapan iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, çeşitli televizyon programlarında insan sağlığıyla vatandaşlardan gelen soruları yanıtlıyor. Öte yandan çeşitli gazetelerde de yazıları yayımlanan Müftüoğlu, her fırsatta obezitenin en tehlikelerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

1955 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde dünyaya geldi. 1972'de Anamur Lisesi'ni, 1978'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1984'te iç hastalıkları uzmanı, 1989'da endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları klinik şefi yardımcısı, 1989'da doçent, 1990'da iç hastalıkları klinik şefi, 1997'de profesör oldu.

Uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktorluğunu yapan Osman Müftüoğlu, 1993-2001 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi başhekimliği ve cumhurbaşkanının sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ŞURASI'NDA ÜYELİK YAPTI

Türkiye Diyabet Derneği, Ankara Diyabet Derneği, Türk Hipertansiyon ve Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Derneği ve Osteoporoz Çalışma Grubu üyesi olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası, Etik Kurul ve İlaç Ruhsatlandırma Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Kurucusu olduğu 'Yaşasın Hayat Kliniği' ile doktorluk mesleğini aktif şekilde sürdüren ünlü doktorun, sağlıklı yaşam üzerine kitapları yoğun ilgiden dolayı onlarca baskı yaptı. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde köşe yazılarını sürdürüyor.

OSMAN MÜFTÜOĞLU KİTAPLARI

* Çay Bir Mucizedir (2000)  
* Yaşasın Hayat (2003)  
* Hafifleyin Gençleşin (2004)  
* Hayat Bilgisi "Yaşasın Hayat 3" (2005)  
* Mutlu Yaşama Sanatı (2007)  
* Sil Baştan: Derin Güzellik “Dermantoloji”  (2008)  
* Sil Baştan: Yaşasın Yemek “Beslenme ve Kilo Yönetimi”  (2008)  
* Sil Baştan: Yaşam Reçeteleri (2008)  
* Kolay Diyet (2009)  
* İkinci Hayat (2010)  
* Prof. Dr. Osman Müftüoğlu İle Sil Baştan (3 Kitap Takım) (2013)  
* Hayatı Uzatmanın Sırları (2013)  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Koronavirüs aşısı etkili mi, ne kadar süre koruyor?

Karar Biyografi Haberleri