Özgür-Der'den Mısır'daki idamlara tepki

Mısır’da idam edilen 9 genç için Cuma namazının ardından Fatih Camii'nde bir araya gelen Mısırlı ve Türkiyeli Müslümanlar idam edilen gençler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Özgür-Der üyelerinin de katılım sağladığı namazın ardından idam edilen gençlerin aileleri kısa konuşmalarda bulundu.

Mısır’da idam edilen 9 genç için Cuma namazının ardından Fatih Camii'nde bir araya gelen Mısırlı ve Türkiyeli Müslümanlar idam edilen gençler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Özgür-Der üyelerinin de katılım sağladığı namazın ardından idam edilen gençlerin aileleri kısa konuşmalarda bulundu. Konuşmalarda idamların haksızlıkları vurgulanırken, darbeci Sisi yönetimi telin edildi.

İhvan yönetiminden konuşmacılar, Sisi’nin hükümeti ve yönetiminin meşru olmadığını vurgulayarak Allah katında hesap vereceğini, yaptığı zalimliklerin ve gayr-i meşru davranışlarının insanlık dışı olduğunu belirttiler. “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “Zalim Sisi Hesap Verecek!”, “İhvan-ı Müslim Onurumuzdur!" şeklinde sloganlar atılan eylemde idam edilen gençler için dualar edildi.

Tekbirler getiren katılımcılar, taziye ziyaretlerini idam edilenlerin ailelerine sunmalarının ardından alandan ayrıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mısır'daki idamlara tepki: Cinayet işlemekten vazgeçin
BM'den gençleri katleden Sisi'ye çağrı: İdamları durdurun

Güncel Haberleri