Ramazan Ayında Okunacak Dualar

On bir ayın sultanı olan Ramazan'ın gelmesi ile birlikte insanlar, ibadetlerine ağırlık vermeye başladılar. Ramazan ayında tutulması zorunlu olan orucun...

On bir ayın sultanı olan Ramazan'ın gelmesi ile birlikte insanlar, ibadetlerine ağırlık vermeye başladılar. Ramazan ayında tutulması zorunlu olan orucun yanına insanlar, çeşitli zikirler yaparak ibadetler ekliyorlar.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında, insanların boş vakit geçirmeleri önerilmez. Oruç ibadetinin yanına çeşitli ibadetlerde eklenmeli ve kişinin kendisini taçlandırması gerekir. Çeşitli zikirler ve dualar ile birlikte Ramazan ayı en güzel şekilde değerlendirilebilir.

İbadetlerine ağırlık vermek isteyen kişiler, ramazan ayında okunacak dualar üzerine çeşitli araştırmalar yapıyorlar. Bu dualar ile birlikte ruhsal yönden rahatlama ve güçlenme elde edilmiş olunur. Ayrıca bu dualar sayesinde sevaplar kazanılmış ve ibadet dünyası güçlendirilmiş olunur.

Ramazan Ayında Okunan Dualar

Ramazan ayında bol miktarda tövbe edilmeli ve insanların günahlarından arınmaları gerekir. Ramazan ayı içerisinde okunulan dualar sayesinde kişiler, günahlarından arınmış olurlar.

Ramazan ayında okunması gereken dualar şu şekildedir;

  • "Allah'ım beni bağışla, bana merhamet eyle, rızanı kazandıracak işler yaptır bana, afiyet ve hayırlı rızk ver." (Müslim, "Zikir", 35)
  • "Allah'ım Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım." (Müslim, "Zikir", 73)
  • "Ey Rabbimiz, dünyada yaptıklarımızdan hesaba çekileceğimiz gün beni, anamı, babamı ve bütün inananları bağışla." (İbrahim Suresi, 41. ayet)
  • "Rabbim bize dünyada da ahirette de iyilik ver. Çünkü biz sana varan doğru yola yöneldik." (Araf Suresi, 156. ayet)
  • "Ey Allah'ım kötü ahlâklı olmaktan, kötü işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım." (Tirmizi, "Dua", 126)

Ramazan ayında sürekli olarak okunulması gereken dualar bu şekilde sıralanıyor. Bu dualar oruç açarken, oruç tutarken ve sahur yemeği yerken kesinlikle okunulması gereken dualardır.

Ramazanda Peygamberimizin Okuduğu Dualar

Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed tarafından okunan ve okunması kesinlikle önerilen dualar vardır. Bu dualar sayesinde hem sünneti yerine getrmiş olursunuz, hem de bol miktarda sevaplar kazanmış olursunuz.

Peygamberimiz tarafından önerilen Ramazan ayında okunacak dualar şunlardır;

  • Allâhümme innî es'elükel-hüdâ vet-tükâ vel- 'afâfe vel-ğınâ.
  • Allâhümmeğfirlî verhamnî vehdinî ve 'âfinî verzüknî.
  • Allâhümme kanni'nî bimâ razektenî ve bâriklî fîhi ve ahlif 'aleyye külli ğâibetin-lî bihayr.
  • Allâhümme elhimnî ruşdî ve e'ızni min şerri nefsi.

Ramazan ayında Peygamberimiz tarafından bol bol okunan dualar bu şekildedir. Bu dualar sayesinde her türlü beladan ve kötülükten korunmuş olursunuz.

Hz. Muhammed'in Ramazan Duası

Hz. Muhammet tarafından okunulan ramazan duası, son derece önemlidir. Kişilerin bu duayı sürekli olarak okumaları gerekiyor. İftar yaparken, namazdan sonra, oruç tutarken ve sahur vaktinde bu duanın sürekli olarak tekrarlanması gerekiyor.

Hz. Muhammet tarafından okunan Ramazan duası şu şekildedir;

  • "Allahümme bârik lena fî recebe ve şa'bân ve belliğna ramazan."

Anlamı: "Allah'ım Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır." şeklindedir. Bu duanın sürekli olarak okunması ve arkasından zikirler yapılması gerekiyor.

Kadir Gecesinde Hangi Dua Okunur?

Kadir gecesi, Ramazan ayının en önemli günüdür. Bu günü ibadet ile geçirecek olan kişiler için dua önerileri bulunuyor. Bu dua önerilerini dikkate alarak uygulayan kişiler, Allah'ın izniyle tüm günahlarından arınıyor.

Kadir gecesinde okunması gereken dua şu şekildedir;

  • "Allahümme inneke afuvvün tuhibbul afve fa'fu anni."

Anlamı: "Allah'ım, sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni bağışla." şeklindedir. Bu dua, Peygamber efendimiz tarafından sürekli olarak önerilmiştir. Bu duanın kadir gecesinin gün içerisinde sürekli olarak tekrarlanması ve gece boyunca kılınan namazdan sonra okunması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ramazan Haberleri