Sağlık Bakanlığı işçi alımı kuraları ne zaman? 14 bin işçi kura sonuçları

Sağlık Bakanlığı 14 bin eleman alımı başvuru sürecini 30 Mart 2020 tarihinde tamamladı. Şimdi gözler sonuçlarda. Peki Sağlık Bakanlığı işçi alımı kuraları ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

İŞKUR üzerinden online olarak 14 bin işçi kadrosu başvurusu yapıldı. Bu kapsamda sadece sağlıkçı değil taşra teşkilatları için temizlikçi görevlisi, özel güvenlik gibi branşlarda da alım yapılacak.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından taşra teşkilatlarda görev almak üzere 10 bin 998 temizlik görevlisi, 2 bin güvenlik görevlisi (silahsız), bin klinik destek elemanı ve 2 aşçı kadro ile ilgili başvurular 26 Mart ve 30 Mart tarihleri arasından yapıldı. Başvurular online olarak Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden yapıldı.

Başvurularda öncelik kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı oldukları adresler baz alınarak yapılacak. İhtiyaç olan kadrolar da hizmet türleri ve mesleklere alımlar il düzeyinde karşılanacak.

KURA İLE SONUÇLAR BELİRLENECEK

İhtiyaç olan hizmet türlerinde eleman alınırken Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinde yer alan hükümler dikkate alınarak işçiler herhangi bir sınava girmeden Bakanlık tarafından noter huzurundan kura ile belirlenecek. İŞKUR tarafından açıklanan taleplere uygun olan tüm başvurular önceliklilerde dahil olmak üzere belirlenen kadro kadar asıl ve asıl sayısı kadar da yedek adaylar direk noter huzurundan kura ile seçilecektir.

KURA NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu işçi alımının kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı adaylar tarafından son derece merakla bekleniyor. Sonuçların Nisan ayının ilk günlerinde noter huzurunda yapılacak kura ile ilan edilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili detaylar bakanlık veya yetkili isimler tarafından geldikçe haberlerde yer verilecektir.

Ankara’da yapılacak olan kura çekimlerinin, kura yapıldığı gün erişime açılması bekleniyor. KPSS şartı aranmayan başvurularda adaylar için sonrasında veya öncesinde de bir sınav söz konusu olmayacak. Noter huzurunda yapılacak kura ile alımlar gerçekleşecek. Asıl kazanan sayı kadar de yedek sayısı belirlenecek. İşçiler alınırken ikamet adresleri esas alınarak yapılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri