Bir kere denedikten sonra bırakamayacaksınız! Yumurta kabuğu ile diş çürüklerine son verin...

Yumurta kabukları aslında boşlukları iyileştirmek için mükemmel miktarda ideal madde içerir. Yumurta kabukları büyük miktarda kalsiyumun yanı sıra 27 başka mineral içerir. Yumurta kabuklarının kimyasal bileşimi kemiklerimize ve dişlerimize çok benzer. Yumurta kabukları, dişleri yeniden mineralize etmek ve kemiği yeniden oluşturmak için gerekli hammaddeleri sağlayabilir.

Yumurta kabuklarının çöp olduğu düşüncesi yaygın bir yanılgıdır. Yumurta kabukları aslında son derece besleyici yoğun bir besindir.

YUMURTA KABUĞUNDA NELER VAR?

Yumurta kabuklarının faydalarından biri de %93 kalsiyum bileşimidir. Ek olarak, yumurta kabukları aşağıdakileri içeren 27 element içerir; magnezyum, fosfor, silikon, potasyum, demir ve kükürt.

Yumurta kabuğu ayrıca esansiyel amino asitler ile yüksek kaliteli protein içerir; metionin, sistein, lisin ve izolösin.

Uygun şekilde hazırlanmış yumurta kabukları, kalsiyum elde etmenin en dengeli doğal yolu olabilir.

Yumurta kabukları özellikle küçük çocuklar için faydalıdır, çünkü vücutları kesintisiz bir kalsiyum akışı gerektiren kemik dokusu oluşumunda daha yoğun bir şekilde yer alır. Bebek mamasına dahil olan kabuklar, raşitizm ve kansızlığı önlemek için faydalı olabilir.

Çalışmalar ayrıca, konjenital kalça çıkığı veya osteoporoz gibi ortopedik hastalıkları tedavi etmek için kabukları kullanırken hızlandırılmış kemik iyileşmesini de göstermektedir.

YUMURTA KABUKLARI NASIL KULLANILIR?

Yumurta kabuklarını tıbbi amaçlarla kullanmak için organik, tercihen serbest dolaşan yumurtalar kullanmanız gerekir. Kimyasallardan ve antibiyotiklerden kaçındığınız için bunlar en iyi yumurta kabuklarıdır. Kabukları yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynatma tüm patojenleri öldürür. Ardından kabukları havada kurutun ve bir kahve değirmeni içinde öğütün. Günde 1/2 çay kaşığı alın. Bunları günlük olarak smoothielerinize ekleyebilir veya ince bir toz haline getirip yemeğinize ekleyebilirsiniz.

D3 ve K2 vitaminlerinin kalsiyum emilimine büyük ölçüde yardımcı olduğuna dikkat etmek önemlidir. Bu vitaminlerin hangi dozlarının sizin için en iyi olacağını doktorunuzla konuşun.
Diş Boşluklarını Tedavi Etmek İçin Yumurta Kabuklarının Kullanılabileceği Formlar:

Yumurta kabukları diş bakımında dahili olarak yumurta kabuğu toniği şeklinde günlük tüketilmesi gereken veya harici olarak ev yapımı diş macunu veya kimyasal yüklü ticari diş macunlarından ve diş tozlarından çok daha güvenli olan diş tozu şeklinde kullanılabilir.

YUMURTA KABUĞU TONİĞİ NASIL YAPILIR?

Yumurta kabuklarını alın ve 10 dakika suda kaynatın. Mikroorganizmaları yok etmek ve kabukları sterilize etmek için iyice kaynatmak önemlidir. Hava ile kabukları kurutur ve ince bir toz haline getirir. Bu tozdan günlük olarak meyve sularına veya çorbalara biraz ekleyin ve her gün tonik olarak için. Bu tonik diş boşluklarını önlemeye yardımcı olur.

YUMURTA KABUĞUNDAN DİŞ MACUNU NASIL YAPILIR?

İÇİNDEKİLER

Yumurta kabuğu, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı kabartma tozu, bir yemek kaşığı deniz tuzu (antiseptik özelliği vardır), ağız spreyi görevi gören birkaç damla gıda sınıfı nane yağı.

NASIL KULLANILIR?

Bakterilerden kurtulmak için yumurta kabuklarını 10 dakika suda kaynatın. Havada kurutun ve yumurta kabuklarını toz haline getirin. Yumurta kabuğu tozunun dörtte birini alın. Kabartma tozu ve deniz tuzunu ekleyin ve iyice karıştırın. Şimdi hindistancevizi yağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. İstenilen kıvamı elde etmek için iki yemek kaşığı hindistancevizi yağından biraz daha fazlasına ihtiyacınız olabileceğini lütfen unutmayın. Nane yağını ekleyin ve iyice karıştırın. Diş macunu hazır. Hava almayan bir kapta saklayın. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için isteğe bağlı olarak zeytinyağı bazlı kastil sabunu da kullanabilirsiniz.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri