Bu Şekilde Beslenmek Ömrünüze Ömür Katıyor! İşte Yaşlılıkta Bile Dinç Tutan ve Ömrü Uzatan O Formül

Beslenme tarzlarıyla ilgilenen insanlar, son günlerde akdeniz tabanlı diyet listelerini oldukça merak ediyorlar. Uzmanlar tarafından açıklanan ve insanın ömrüne ömür kazandırdığı gün yüzüne çıkan bu beslenme stili, aynı zamanda sağlıklı yaşamın da önünü açıyor. İşte, herkesin mutlaka tercih etmesi gereken ve insanların ömrüne sağlıklı uzun yıllar sağlayan akdeniz tabanlı beslenme alışkanlıkları hakkında her şey...

Sağlıklı beslenme uzmanları, insanların ömrünün uzamasını sağlayan yeni beslenme stillerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Son günlerde açıklanan diyet listesi, klinik araştırmalar sonucunda insanların ömrüne 13 ila 20 yıl arasında eklediği haberleri gündeme oturdu.

PLOS Medicine dergisine ait bir çalışmaya göre Akdeniz ürünleri tüketen kadınların ömürleri 20 yıl, erkeklerin ise 13 yıl uzadığı gün yüzüne çıktı. Bu durum, son zamanlarda milyonlarca insanı taze Akdeniz ürünlerini tüketmeye yöneltmiş gibi görünüyor. İşte, uzmanların açıkladığı Akdeniz tabanlı beslenme stilleri.

Akdeniz Stili Beslenme düzeni 80 Yaşında 8,5 Yıl Ömür uzatıyor!

Akdeniz tabanlı beslenme tarzı ile ilgili yapılan araştırmalar sürerken bu durumun farklı yaş gruplarındaki insanlara hangi derece de etki ettiği de ortaya çıktı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda 80 yaşında olan insanların her daim Akdeniz tabanlı olarak beslenmeleri, ömürlerini en az 8,5 yıl uzatabileceğini gün yüzüne çıkardı. Bu durum, Akdeniz beslenme tarzının ömrünüze uzun yıllar vadetmesinin yanı sıra ileri yaşlarda olan kişilerin sağlıklı bir duruma gelmelerine de yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

DAHA AZ KIRMIZI ET SAĞLIKLI VE UZUN BİR ÖMÜR SAĞLIYOR!

Akdeniz tabanlı beslenme tarzı olarak bitki bazlı beslenmeye ek olarak daha az kırmızı ve işlenmiş et yemenin de uzun ve sağlıklı bir yaşam için son derece önemli olduğu paylaşıldı. Bu durum, 60 yaşında olan bir insanın daha az kırmızı et tüketmesiyle beraber meyve, sebze, baklagil, kepeli tahıl ve kuruyemiş odaklı beslenmesi halinde ömrünün dokuz yıl daha uzamasıyla açıklandı. Aynı zamanda bu beslenme şekli, farklı çeşit yiyecekleri de bünyesine kabul etmeye başladı. Son günlerde milyonlarca kişi işlenmiş ve kırmızı et tabanlı beslenme düzenlerini bir kenara bırakarak sebze tabanlı Akdeniz stili beslenme listelerini tercih ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri