Her gün bu besinleri tüketin diz ağrısına sonsuza kadar veda edin! İşte diz ağrısını bitiren mucize besinler

Kemik sağlığı kadar önemli olan bir diğer konu da eklem sağlığıdır. Eklem sağlığını ise beslenme programına dahil edilebilecek besinler ile korumak mümkündür. Diz ağrısı ise, her yaştan insanın etkilenebileceği ve yaygın görülen bir şikayettir. Peki diz ağrısına iyi gelen besinler nelerdir?

Bu kronik diz ağrısına bursit, artrit veya bazı durumlarda belirli yaralanmalar neden olabilir, ancak neyse ki normal hareket etmeye geri dönmeniz için ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olabilecek farklı çözümler vardır. Ne yazık ki, mevcut farklı reçeteli ilaçlar, vücudunuzdaki komplikasyonlara katkıda bulunabilecek bir dizi güçlü yan etkiye sahiptir. İşte diz ağrısını doğal olarak iyileştirmeye yardımcı olan 4 gıda...

ZENCEFİL

Zencefil, yiyebileceğiniz veya ağrılı ve hassas dizlerinize sürtünebileceğiniz başka bir harika besindir. Hangisini seçerseniz seçin sonuçtan memnun kalacaksınız çünkü zencefil sadece tadı güzel değil, aynı zamanda harika kokuyor. Zencefil, güçlü bir anti-inflamatuar madde olan gingerol adı verilen aktif bir bileşen içerir. Artritten muzdarip kişilerle ilgili araştırmalara göre, ilaç rejimlerine zencefil eklendiğinde ağrıları, yalnızca ilaçlarını aldıkları zamana kıyasla daha da azalır. Ayrıca, farklı türde tuzlu yemeklerde veya tatlı çay yapımında rendelenmiş zencefilin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca doğrudan şişmiş dizlerinize sürebileceğiniz bazı hazır zencefil yağları da vardır.

CEVİZ

Ceviz söz konusu olduğunda, içerdikleri omega-3 yağ asitleri miktarı ve antioksidanlarla dolu oldukları gerçeği söz konusu olduğunda ceviz açık bir kazanandır. Diz ağrısını yatıştırmak istiyorsanız, bunlar cevizleri ideal kılar. Cevizlerin yüksek kalorili olmasına rağmen, onları düzenli olarak yemek, abur cubur yeme isteğinizi azaltır. Bu nedenle ceviz yemek kilo vermeye yardımcı olur. Buna şöyle bakabilirsiniz, o birkaç kiloyu vermek, ağrıyan dizlerinizdeki stresi azaltmak için harika bir yoldur.

TAM TAHILLAR

Bol miktarda kepekli tahıl yemeyi seçtiğinizde, özellikle bu ağrı egzersizden kaynaklanıyorsa, dizlerinizde yaşadığınız ağrıdan sorumlu olan iltihabı önemli ölçüde azaltırsınız. Ancak dikkatli olun, rafine tahıllara yönelirseniz, bunun yerine iltihabı artıracaksınız. Beyaz ekmek gibi yiyecekleri atlayın ve bunun yerine orijinal tahılın tüm parçalarını koruyacak alternatif ürünlere gidin. Üç kısım tohum, kepek ve endospermdir. Harika alternatifler arasında yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, arpa, kinoa ve tam tahıllı zeminden yapılmış ekmekler sayılabilir.

HARDAL YAĞI

Hardal yağı satın alırken dikkatli olun ve etiketinde hardal esansiyel yağı yazmıyorsa hardal yağını yemekten kaçının. Düz hardal yağınız olduğunda, zeytinyağı hatta hindistancevizi yağı ile karıştırıp ağrıyan dizlerinize masaj yapın ama yemeyin. Hardal esansiyel yağı, ağrılı bölgeye daha sağlıklı bir kan akışı sağlamanıza yardımcı olacak yemeklere baharatlı bir katkı sağlar. Bu olurken, iltihaplanmada bir azalma yaşayacaksınız. Daha fazla fayda için, her ikisi de anti-inflamatuar özelliklerle dolu allisin açısından zengin oldukları için hardal yağı ile biraz soğan ve biraz sarımsak soteleyin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri