Kış geldi hastalıklar çoğaldı! Bu besini tüketen gardını alıyor! Hastalıklardan koruyan mucize yiyecek! Sofranızdan eksik etmeyin

Kış ayı geldi ve birçok kişi havaların soğuması ile bağışıklığı düşük olan bireyler hasta olmaya başladı. Kış ayları özellikle de çocuklar için hasta olmaya yetecek kadar zorlu geçmekte. Anne babalar ise önlem almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Peki hasta olmadan önce nasıl önlemler alınmalı?

Kış ayı beraberinde hastalıklarda getirdi ve insanlar önlem almak için yöntemler aramaya başladı. Bünyesi düşük olan insanlar çok daha hızlı hastalanıyorken bünyenin düşmesi de vitamin eksikliğinden kaynaklana biliyor. Bu soğuk kış aylarında ihtiyaç duyduğumuz bol vitaminler arasında en çok d vitaminine ihtiyaç duyarız. Fakat düzenli olarak tükettiğimiz bir besin d vitamini ihtiyacımızı karşılaya bilir.


D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

D vitamini eksikliği çeken bir bireyde depresyon, yorgunluk, baş ağrısı, kas ağrısı veya güçsüzlük gibi belirtiler sıkça görülür. İnsanlar bazı besinleri düzenli tüketerek d vitamini eksikliğini gidere bilir. Yapılan araştırmaların sonucunda günlük belirli ölçüde mantar tüketimi d vitamini ihtiyacınızı karşılıya bilmekte.

GÜNLÜK NE KADAR MANTAR TÜKETİLMELİ

D vitamini eksikliği yaşayan insanlar ilaç kullanarak da bu ihtiyaçlarını karşılaya bilmekte fakat doğal yollar ve bitkiler ile de gerekli vitamin seviyesi karşılana bilir. Düzenli olarak her gün 100 gram mantar tüketmek d vitamini eksikliğinde gereken vitamini karşılamakta.

Bu konuda araştırma yapan kişiler yaptığı açıklamada ; “D vitamini ile zenginleştirilmiş mantarlar, depolama ve pişirme sırasında biyolojik olarak kullanılabilir ve nispeten stabil olan yüksek konsantrasyonlarda D2 vitamini içerir” dedi.

Haberleri