P&G ürünlerinde kanserojen madde alarmı

P&G, hijyen ürünlerinden Old Spice ve Secret markalı ter önleyici 18 ürününün içinde 'benzen' maddesi algıladıklarını açıkladı. Şirket, bu ürünleri geri çağırdı.

P&G'nin ürünlerinde benzen tespit edildi: Geri çağırılıyor

Procter & Gamble (P&G) şirketine ait bazı ürünlerde kan hücrelerini öldürme etkisi olduğundan kanser yapan bileşikler arasında olan 'benzen' adlı madde tespit edildi. Temizlik maddeleri, kişisel bakım ve hijyen ürünleri konusunda ürünleri bulunan şirket, 'Old Spice' ve 'Secret' ter önleyicileri 'içlerinde algılanan benzen varlığı nedeniyle' geri çağırdı.

18 ÜRÜNDE TESPİT EDİLDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, geri çağırılan ürünler, sekizi Old Spice ve son kullanma tarihi Eylül 2023'e kadar olan 10 Secret ürünü dahil olmak üzere toplam 18 ürünü kapsıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, tespit edilen benzen düzeyinin 'olumsuz sağlık sonuçlarına neden olmasının beklenmediği' belirtildi.

Öte yandan ağız yoluyla alınması takdirde ölüme neden olabilecek 'Benzen'in, akut zehirlenmesinin bulguları arasında merkezi sinir sistemine ilişkin; felç, bilinç kaybı, baş dönmesi, ter boşanması, yüz kızarması, soluğun benzen kokması, çarpıntı, bulantı, kusma ve konuşma bozuklukları görülür. Sonrasında ise baş ağrısı, kulak çınlaması, güçsüzlük, sindirim bozuklukları, ellerde ve bacaklarda haftalarca süren felç görülebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ateşe, öksürüğe iyi gelen doğal çözüm: Sarımsaklı yağ tarifi
Ambalajlı ürünler hastalığa davetiye çıkarıyor

Sağlık Haberleri