Pürüzsüz parlak ve sağlıklı bir cilt için 5 sabah içeceği önerisi

Son zamanlarda detoks içecekleri oldukça popüler hale gelmiştir. Bunun nedeni olarak ise daha iyi görünen bir cilde sahip olabilmek için içten dışa bir yaklaşım yapmak gerekir. Detoks, detoksifikasyon amacına hizmet eder ve cilt bakımında hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Bu yazımızda size önerebileceğimiz 5 sabah içeğini diyetinize ekleyebilir ve en iyi yaşlanma karşıtı içeceklerle cildinizdeki farkı kısa sürede görebilirsiniz. İşte, pürüzsüz parlak ve sağlıklı bir cilt için 5 sabah içeceği önerisi..

Detoks, fitness endüstrisinde çok fazla rağbet gören ve kulanılan mevcut bir trend olarak kabul edilir. Detoksifikasyon veya detoks, toksinlerin ve yabancı maddelerin vücuttan uzaklaştırılması işlemini sağlar. Bu, toksinleri vücuttan uzaklaştıran özel diyetler ve içecekler ile yapılabilir.

DETOSİFİKASYON SİSTEMİYLE TOKSİNLERİ VÜCUDUNUZDAN ATIN

İnsan vücudunun, vücudun doğal detoksifikasyon sistemi aracılığıyla toksinleri ve safsızlıkları giderme yeteneğine sahip olduğuna dikkat etmek önemlidir. Vücudunuz toksinleri idrar, ter ve dışkı yoluyla atar. Detoksa ulaşmak için özel bir diyet eklemeniz gerekmez, ancak detoks içecekleri ve yiyecekleri eklemek detoks sürecini iyileştirebilir.


Kişiler, günlük olarak ağır metaller, koruyucular ve pestisitler gibi toksinlere maruz kalmaktadırlar. Abur cuburlar, alkol tüketimi, sert kozmetikler, kirlilik vb. hepsi cildi etkiler. Aynı zamanda, aşırı şehirli bir yaşam tarzıda, cildinizi istediğiniz kadar bakım yapmanıza engel olabilir. Doğal detoksifikasyon yöntemleri bu kadar yüksek seviyedeki toksinleri vücuttan tamamen atamayabilir. Sonrasında biraz takviye detoksifikasyon sürecini iyileştirebilir. Detoks kilo kaybını teşvik eder, insülin direncini artırır ve kan basıncındabir kontrol sağlar. Aynı şekilde, cilt hedeflerinize ulaşmanıza ve parlak, esnek ve nemli bir cilt sağlamanıza yardımcı olabilir.

Zengin içerikli detoks suyu ile cildinize her gün ihtiyacı olan vitaminleri verin ve sadece birkaç gün içinde ışıldayan bir cilde kavuşun. İşte, hem besleyici hemde cildinize iyi gelebilecek harika 5 detoks içeceği önerisi..

KARPUZ DETOKS SUYU


Karpuz, sağlığa birçok faydası olan besleyici bir meyvedir. A, B1, C, demir, kalsiyum, magnezyum, sodyum, bakır vb. vitaminleri içerisinde barındırır. Karpuz detoks içeceği sindirim sistemini güçlendirir ve kalp problemlerini giderir.

Ayrıca iltihap önleyici etkiye sahiptir ve akne gibi cilt problemlerinde etkilidir. Diyet lifi açısından zengin, uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bir karpuz detoks içeceği de kas ağrısını azaltır.

İçindekiler:

2 su bardağı karpuz

1/2 dilim zencefil

birkaç nane yaprağı (isteğe bağlı)

1 dilim limon 3 su bardağı su

buz küpü

Yapılışı:

Bir kavanozun içine bir dilim karpuz, üç dilim limon ve birkaç nane yaprağı ile birlikte dilimlenmiş zencefilleri karıştırın. Ardından içine 3 buz küpünü ekleyin. Kalan karpuz ve diğer malzemeleri ekledikten sonra 3 bardak soğuk suyu kavanozun içine koyun ve kısa bir süre dinlendirdikten sonra tüketin.

Bu karışımı sabahın erken saatlerinde tüketmeye özen gösterin. Yaz ayları karpuz detoks suyu içmek için mükemmel bir zamandır. Lütfen geceleri tüketmeyin.

C VİTAMİNLİ NEM DETOKSU


C vitamini cilt bakımında önemlidir ve birçok faydası vardır. Birçok cilt bakım ürününde yaygın olarak bulunur. C vitamini, cilt ile kimyasallar, patojenler ve UV ışınları gibi dış tehditler arasında koruyucu bir kalkan oluşturur.

İçindekiler:

½ limon

su dolu bir sürahi

birkaç dilim salatalık

2-3 nane yaprağı

Yapılışı:

Limonu suya sıktıktan sonra iyice karıştırın. Salatalık dilimlerini ve nane yapraklarını suyun içine ekleyin. Suyu buzdolabında saklayın ve soğumaya bırakın.

Bu sabah aç karnına tüketilen bir içecektir. Ayrıca hidrasyon için gün boyunca da içebilirsiniz.

PANCAR SUYU DETOKSU


Cilt bakımı söz konusu olduğunda pancar iyi bir bileşendir. Pancar sivilce ile savaşır, cilt pigmentasyonunu azaltır ve ayrıca yaşlanma karşıtı bir madde olarak işlev görür. Havuç ise cilt için çok faydalı olan A, C ve K vitaminleri bakımından zengindir.

Portakallar antioksidanlar açısından zengindir, yaşlanmayı yavaşlatır ve cildinizdeki kolajen seviyelerini artırır. Elbette bu üç harika bileşeni içeren bir içecek cildinize iyi gelebilir.

İçindekiler:

 pancar

1 havuç

1 portakal

½ zencefil dilimi

gerektiği kadar su

Limon

Yapılışı:

Bir meyve sıkacağı veya blender kullanın. Limon hariç tüm malzemeleri ekleyin ve meyve sıkacağı ile iyice karıştırın. Suyunu süzdükten sonra limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kahvaltıda veya gün boyunca içebilirsiniz.

YEŞİL DETOKS SUYU


Detoks yeşil su, temel vitamin ve mineraller açısından zengin sağlıklı yeşil sebze ve meyvelerin bir karışımıdır. Bu içecek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu içten temizler. Detoksifikasyon, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve çeşitli cilt problemlerinden korur.

İçindekiler:

ıspanak

kabak

2 yeşil elma

yeşil salatalık

½ zencefil

Limon

Yapılışı:

Tüm sebzeleri ve meyveleri ılık suyla yıkayın. Parçalara ayırdıktan sonra içinden çekirdeklerini çıkarın. Bir meyve sıkacağı ya da blendera limon hariç tüm malzemeleri ekleyin. Suyunu süzdükten içine limonu sıkın. Aç karnına veya yemeklerden 1 saat önce tüketebilirsiniz.

ÇİLEK DETOKS İÇECEĞİ


Çilekler sadece lezzetli meyveler değildir. Cilt hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak mikro besinler içerir. Çileklerin yaşlanma karşıtı özellikleri vardır ve yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilir.

İçindekiler:

 2 su bardağı çilek

2 dilim limon

3 bardak su

buz küpü

birkaç nane yaprağı

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kavanoza ekledikten sonra 3 bardak suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar soğutun ve meyvelerin bozulma ihtimallerine karşılık olarak 12 saat içinde istediğiniz zamanlarda tüketin.

Sağlık Haberleri