Uzmanlardan hayati uyarı: 50 yaşından sonra hayatınızdaki bu 6 değişiklik bunama riskinizi azaltabilir!

Yaşlılık başladığı zaman bazı kişiler çok iyi bildikleri birinin adını ya da çok iyi bildikleri bir yeri bile unutabiliyor. Yaşlılıkta hafıza kaybı yaygın bir sorun olabilmektedir. Bu yaşam tarzı değişiklikleri hafızanızın gerilemesini yavaşlatabilir...

Bazı alışkanlıkların sağlığımız için iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bunama riskini azaltabilecek bazı yaşam tarzı değişiklikleri olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmacılar, hafızanızın gerilemesini gerçekten yavaşlatabilecek bazı alışkanlıklar olduğunu keşfettiler. Ve yaşam tarzınıza dahil etmek oldukça kolaydır!

SAĞLIKLI DİYET

Bu biraz akıl almaz bir şey ama yine de bahsetmek istedik. Yediğiniz yiyecekler sağlığınızı etkiler. Ve bu, bazı diyetlerin önerdiği gibi, yalnızca belirli türde yiyecekleri yemeniz gerektiği anlamına gelmez. Araştırmacılar, diyetinize on iki besin grubundan en az yedisini dahil ederseniz, bunun sağlığınız için bazı önemli yararları olabileceğini buldular. Hafızanızın gerilemesini yavaşlatmada gerçekten büyük bir rol oynayabilir! Bu nedenle, çeşitli bir diyet yediğinizden emin olun ve tuz, yağ ve şekeri hariç tutmayın. Tek bir tür yemek yerine her şeyden biraz yediğinizden emin olun.

BİLİŞSEL AKTİVİTE

Hafızanızın gerilemesini önlemek istiyorsanız, beyninizi aktif tutmanız gerekir. Ve bunu yapmanın yolu, bilişsel egzersizler yapmaktır. Bilişsel aktivite, hafızanızın gerilemesini yavaşlatmanın en iyi ikinci yoluydu. Yani, bilişsel olarak aktif kalmak için yapmanız gereken tek şey haftada iki kez kitap okumak, yazmak veya kart oynamak. Ya da bir sonraki seviyeye geçebilir ve yeni bir sınıfa kayıt olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken beyninizi harekete geçirmek. Bu, demansa yakalanma riskinizi azaltacaktır.

DÜZENLİ EGZERSİZ

Bu da oldukça açık, çünkü hepimiz egzersiz yapmanın faydalarını biliyoruz. Ancak düzenli egzersiz aslında hafızanızın gerilemesini yavaşlatmanın ve bunama riskini azaltmanın en iyi üçüncü yoludur. Ve tek yapmanız gereken haftada 150 dakika egzersiz yapmak. yetmiş beş, daha yoğun bir egzersiz yaparsanız. Bu kadar kolay!

SOSYAL AKTİVİTE

Sosyal etkileşim önemlidir. Sadece bağlı hissetmek ve yalnız hissetmekten kaçınmak için değil, aynı zamanda sizi demansa yakalanmaktan da alıkoyabileceği için. Haftada en az iki kez sosyal aktivitelere katılırsanız sağlığınız için çok büyük faydaları olacaktır. Özellikle hafızan! Katılabileceğiniz etkinlikler, partilere gitmek, toplantılara veya toplantılara katılmak ve aile veya arkadaşlarınızı ziyaret etmektir.

ALKOL

Hafızanızı korumak istiyorsanız alkolden uzak durmalısınız. Çünkü alkol, hafızanız söz konusu olduğunda size iyilik yapmaz.

SİGARA İÇMEK

Hafızanızı olumsuz yönde etkileyebilecek bir başka kötü alışkanlık da sigara içmektir. Sigara içmenin uzun süreli kansere yakalanma riskimizi artırdığını hepimiz biliyorduk ve size sigara içmenin sizin için o kadar da iyi olmadığını söylememize gerek yok. Ancak hafızanızı da olumsuz etkileyebileceğini bilmiyorduk! Bırakmak için daha fazla sebep!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri