Türkiye'de koronavirüs 274 kişini daha hayatına mâl oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, 7 Eylül 2021 Salı gününe ait koronavirüs tablosunu paylaştı. 'Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız' diyen Koca, salgın tedbirlerine azami uymayı ve aşı yaptırmanın gerekliliğini vurguladı.

Türkiye'de son 24 saatte 304 bin 864 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 638 kişinin testi pozitif çıktı, 274 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca, vaka raporuyla ilgili sosyal medya paylaşımında "Vaka sayımız 23.638. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 274. Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız. Bunun yolu aşılanma oranını artırmak, toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır. İstediğimiz sonuç tedbirle aşıya, yani bize bağlı!" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz 21-27 Ağustos 2021 tarihleri arasındaki haftalık koronavirüs tablosunu açıklamış, "21-27 Ağustos arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Rize, Bayburt, Nevşehir, Kayseri, Kilis, Trabzon, Aksaray, Gaziantep, Bolu, Tokat. Bu illerden birindeyseniz şu günlerde daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kovid'e yakalanan öğrenciye temas edenler okula devam edecek
Eylülün ilk 6 günündeki can kaybı temmuzu geçti
Günlük koronavirüs vaka sayısı artıyor

Sağlık Haberleri