'Sakıncalı ilaç' tartışması | İbuprofen zararlı mı?

Dünyayı etkileyen ve Türkiye’de de vakaların artmaya başladığı koronavirüsten (corona virüs) koruyan ilaçlar gün yüzüne çıksa da henüz sonuç alınan bir aşı ya da bir ilacın yararı kesinleşmedi. Peki koronavirüsten koruduğu iddia edilen İbuprofen zararlı mı? İbuprofen corona virüsten koruyor mu? İşte detaylar…

Dünyada koronavirüs semptomları olan insanların İbuprofen kullanarak bu hastalıktan kurtulacağı iddiası ortaya atılmıştı. Ancak bu ilaç ile ilgili Fransa Sağlık Bakanı, ‘Sakıncalı’ uyarısında bulunarak doktor tavsiyesiyle alınabileceğini kaydetti. Peki İbuprofen zararlı mı? Tüm bilgiler karar.com’da…

İBUPROFEN ZARARLI MI?

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan son dakika açıklamasında; koronavirüs (corona virüs) semptomları olan kişilerin Ibuprofen almaktan kaçınılması önerildi. Instagram, WhatsApp ve diğer sosyal medya platformlarında ibuprofenle alakalı dolaşan söylentiler tartışma konusu olmuştu.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın Ibuprofen gibi antienflamatuar ilaçların virüsün etkilerini kötüleştirebileceği konusunda uyarı yapmasının arkasından Dünya Sağlık Örgütü'nden önemli bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü, corona virüs (Kovid-19) semptomları olan insanların Ibuprofen almaktan kaçınmasını istedi.

Cenevre'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier hekim onayı olmadan, kendi kendinizi tedavi etmek için Ibuprofen kullanılmaması önerisinde bulunarak, bunun çok önemli olduğunu ve Ibuprofen’in hekim onayıyla reçete yazılarak kullanılan bir ilaç olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’DE DE BAKANLIK ONAYI OLMAYAN İLACI ÜNLÜLER TANITTILAR

Sözcü'de yer alan habere göre: Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Demet Şener, Seren Serengil, Perihan Savaş, Ebru Akel, Seda Akgül ve Gizem Hatipoğlu gibi ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından dünyayı saran ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği koronavirüsten korunmak için No-Attack adındaki ilacı önerdi.

Ancak bu takviye edici ürünün satıldığı web sitesinde de, kayıt adresi olarak "yalan dolan mahallesi" ibaresi var. Yaptığı araştırmanın ardından, yeni çıkan bu ürünün web sitesinin de hayali bir firma olduğu ortaya çıktı. Marka ile ilgili bir başka iddia da web sitesinin Google kaydının olmadığı söyleniyor. Yani bütünüyle kısa zamanda kazanç elde edip kapanan sitelerden biri olarak görünüyor .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri