Bıçak parasına gözaltı: Doktor ve sağlık memuru ameliyat için 20 bin lira istedi

Bolu'da ameliyat olacak hastadan 'bıçak parası' aldıkları öne sürülen doktor ile sağlık memuru gözaltına alındı.

Bolu'da ameliyat olacak hastadan 'bıçak parası' aldıkları öne sürülen doktor ile sağlık memuru gözaltına alındı.

İddiaya göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümünde görevli doktor A.G. ile sağlık memuru İ.Ü. bir hastadan ameliyat için 20 bin lira 'bıçak parası' istedi.

Hastanın şikayeti üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine iddiayla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.

HASTADAN PARA ALIRKEN YAKALANDILAR

Harekete geçen ekipler, doktor A.G. ve sağlık memuru İ.Ü.'yü ameliyat için hastadan ilk etapta 5 bin lira alırken suç üstü yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan doktor ve sağlık memuru, adliyeye sevk edildi.

Para isteyen doktor hakkında devam eden soruşturma olduğunu belirten BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, şu sözleri kaydetti:

"Söz konusu doktor hakkında daha önceden de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulunulmuştu. Hakkında devam eden iki soruşturma var. Dekanlık olarak konunun takipçisi olacağımızı ve idari soruşturma açacağımızı bildirmek isterim. Üniversitemizin adını bu şekilde lekeleyen hiçbir eyleme müsaade etmeyeceğiz. Gereken neyse yapacağız.''

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Nevşehir'de doktora çirkin saldırı

Şehir Haberleri Haberleri