Çanakkale'de yağış enkazı: Tarım alanlarını su bastı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşanan yoğun yağış ve fırtına sebebiyle bazı tarım alanlarını su bastı. Seraların büyük zarar gördüğü belirtilirken, su altında kalan sebzelerin artık tamamen kaybedildiği söylendi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yoğun yağış nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı. Yağış ve fırtınanın birlikte etkili olduğu Gümüşçay ve Çeşmealtı köyü arasında, seraların da bulunduğu tarım alanları hasar gördü. Bölgedeki çiftçilerden Bünyamin Ercan, yaptığı açıklamada 14 dönüm alandaki 7 serada sebze çeşitleri ürettiklerini belirterek, tüm bu seraların içinin suyla dolduğunu söyledi.

Ercan'ın annesi Saniye Ercan ise seraların büyük hasar gördüğünü ifade ederek, "Yükselen sular seralarımıza indi. Lahanalar, kerevizler, marullar, dereotları, pırasalar hepsi su altında kaldı. Hiçbirinden hayır yok" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bozcaada feribotlarına fırtına engeli
Meteoroloji: Marmara'ya kuvvetli yağış geliyor
Dere yatakları taştı, tarım arazileri su altında kaldı: Antalya'daki sel gıda fiyatlarını vurabilir

Şehir Haberleri Haberleri