CHP'li Kaya'dan Erzurum'da iktidara tepki: AK Parti'nin Erzurum'da aldığı oylar helal mi?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Erzurum'da Aziziye Depolama Gölet inşaatını ziyaret etti. Kaya, inşaatın önünde çektiği videoda iktidara tepki göstererek "Devlet Su İşleri tarafından 2016 yılında ihaleye çıkan inşaatın bitiş tarihinin 2018 olacağı belirtilmiş. Ancak 2022 yılındayız bölgede sadece birkaç iş makinesi var. 4 yıl geçmiş bu durumu bize bir Allah’ın kulu izah etmeyecek mi? AK Parti'nin Erzurum'da aldığı oylar helal mi?" ifadelerini kullandı.

ORHAN BAKIRCI/ ERZURUM

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Erzurum ziyaretinde tespit ettiği olumsuzlukları paylaştı. Kaya, Erzurum- Aziziye ilçesi arasında yapılacak, Aziziye Depolama Gölet inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın 2018 yılında bitmesi gerekirsen 2022 yılında hala bitmemiş olmasına tepki gösteren Kaya, "Devlet Su İşleri tarafından 2016 yılında ihale edilen inşaatın bitiş tarihinin 2018 yılı olacağı belirtilmiş. Bugün bölgede yalnızca birkaç iş makinası var." dedi.

Kaya, sözleşme bedelinin 19 milyon 117 bin TL olduğuna vurgulayarak Erzurum milletvekillerine seslendi. Kaya, "CHP’nin Erzurum’da bir milletvekili olsaydı, bu işin peşine düşerdi. Bu işi takip ederdi. 4 yıl geçmiş. Ey Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu durumu bize bir Allah’ın kulu izah etmeyecek mi? AK Parti Erzurum'da yüzde 80'e yakın oy alıyor. Şimdi soruyorum bu oylar helal mi?” ifadelerini kullandı.

"HARCANAN PARALAR ERZURUM HALKINDAN TOPLANIYOR"

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger de konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Konunun takipçisi olacağız. Milletvekillerimiz bu konu ile ilgili bakanlığa soru önergesi verecek. AK Parti iktidarının, hizmet yapıyoruz dediği, hizmet siyaseti anlayışı işte bu. Maksat birilerine ihale vermek, iş bitmiş, bitmemiş kimin umurunda. Bu firmaya ödeme yapıldı mı? Neden iş zamanında bitmedi? Görüntü olsun diye inşaat alanına konulan iş makinaları dışında bu güne kadar ne yapıldı? Harcanan bu paralar, Erzurum halkının ödediği vergilerle toplanan paralar. Ben bütün Erzurumluların bunu bilmesini istiyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri