Deprem en çok kadınları vurdu: 2 gündür bebeğimizin sütü yok, çay veriyoruz

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok zorlananlar kadınlar oldu. Kadınlar hem kendi yaralarını hem çocuklarının yaralarını sarmak için çabalıyorlar. Hatay'ın Antakya ilçesinde çadırlarda yaşayan 3 aile bir çadırın içinde günlerini geçiriyor. Depremzede bir vatandaş, "2 gündür bebeğimin sütü yok, çay veriyoruz. Burada 4 kadınız ama çok zor şartlarla. Tuvalet yok, su yok bize getirdiler daha önce temizlik maddeleri çocuklara bez ve kadın ihtiyaçları onlarda bitmek üzere." diyerek isyan etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde, en çok kadınlar olumsuz etkilendi. Hem kendi yaralarını hem çocuklarının yaralarını sarmak için çabalayan kadınlar hijyen sorunu yaşıyor. Çadır veya konteynerları olmayan depremzedeler kendi imkanlarıyla çadırlarını kuruyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde çadırlarda yaşayan 3 aile bir çadırın içinde günlerini geçiriyor.

NTV'nin haberine göre, depremzede bir vatandaş, "2 gündür bebeğimin sütü yok, çay veriyoruz. Burada 4 kadınız ama çok zor şartlarla. Tuvalet yok, su yok bize getirdiler daha önce temizlik maddeleri çocuklara bez ve kadın ihtiyaçları onlarda bitmek üzere." diyerek isyan etti.

Kendi kurdukları tuvaletlerle idare etmeye çalışan kadınların en temel ihtiyacı hijyen malzemeleri. Depremzedeler, "Mağduruz, çocuk çamaşırları, kadın çamaşırları, hijyen malzemeleri her şeye çok ihtiyacımız var." diyerek yetkililere seslendi. Depremzedeler duş ve tuvalete erişebilecekleri konteynerlara bir an önce ulaşabilmek istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Felaket 15 yıl önceki raporlarda: Valilik istedi, MTA yazdı ama...

Şehir Haberleri Haberleri