Kastamonu'da köprü yıkıldı: Köyün ilçe ile bağlantısı kesildi

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Kızılcakaya köyünde karların erimesiyle geçici köprü yıkılınca ilçe ile bağlantısı kesildi. Köylüler dereyi geçebilmek için üzerine 150 santimlik boru yerleştirdi.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı olan, şehre 8 kilometre mesafedeki Kızılcakaya köyünde, dere üzerine koyulan geçici köprü karların erimesiyle yıkıldı. Köyün 10 gündür ilçe ile bağlantı kesildi.

Mahalle yolları da bozulduğundan, Sinop’un Türkeli ilçesi yönünden de ulaşım sağlanamıyor. Yol sorunu yetkililere bildirilmesine rağmen henüz bir çözüm bulunamadı.

Köylüler tehlikeyi göze alarak dere üzerine 150 santimlik boru yerleştirdi ve karşıya geçiş için burayı kullanıyor.

Kızılcakaya Köyü Muhtarı Turan Çetinkaya, “Akçay’ın doğusundaki Çerkezoğlu, Hasanköyü, Kamburoğlu ve Bağlarbaşı mahallelerinin hiçbir yerle ulaşımı yok. Kendi imkanlarımızla dereye yerleştirdiğimiz borunun içinden köylülerimiz, tehlikeyi göze alarak geçiyorlar. Bağlarbaşı Mahallemize 2 aydır araba çıkmıyor. Kamburoğlu Mahallesinde yollar göçtü. Türkeli yönüne de geçiş yapılamıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri