Mansur Yavaş, Gültekin Uysal ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Isparta'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Isparta halkıyla bir araya geldi. Yavaş, “Müslüman yalan söylemez. Müslüman iftira atmaz, adaletsizlik yapmaz. Bizim ülkemiz yeterince ayrıştı. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ayrımcılık bizi bir yere götürmeyecek. Siyasetin bu zehirli dilini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve kaldıracağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kayseri’de gerçekleşen mitingin ardından Isparta’ya geçti.

Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Isparta halkına seslendi.

“MUHALEFETE SEÇİME GİRMEK AMA SERBEST KAZANMAK YASAK”

Ispartalıların alkışları eşliğinde sahneye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçime gidiyoruz fakat seçime mi gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz anlamadık. Normalde siyasi partiler vaatlerini verir, vatandaş dinler, hangisine ikna oluyorsa gider oyunu verir. Son yıllarda seçime girerken söyleyecek sözü bitenler seçim havasından çıkıp savaş rüzgârları estirmeye başlıyorlar” dedi.

“Biz iktidara neden gelmek istiyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Yavaş, “Uzun yıllardır siyasete hâkim olan nefret ve ayrımcı dili ortadan kaldırmaya talibiz. Biz seçime bu iktidarı değiştirmek için giriyoruz. Muhalefete seçime girmek ama serbest kazanmak yasak. O kadar ayrımcı sözler söylüyorlar ki biz üzülüyoruz. Yakışmıyor, hak etmiyoruz da…. Ne Sayın Genel Başkanımız ne de Millet İttifakı’nın genel başkanları, Cumhur İttifakı’na karşı ya da Cumhur İttifakı’na oy verenlere karşı en ufak onları incitecek bir söz söylemiyor. Herkesin oyu kutsaldır, azizdir. Saygı duracağız. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal” ifadelerini kullandı.

Yavaş, “Biz 21 yıllık iktidarı gördükten sonra onlar gibi düşünmüyoruz. Bundan daha normal bir şey var mı? Siyasetin dilini savaş diline getirmek ülkemize yakışmıyor. Aynı sözleri daha önce de oldu. 25 yıllık rant imparatorluğundan sonra sayın cumhurbaşkanı mevcut belediye başkanını görevden aldı. Belli ki bir takım yanlılıklar var. Biz de bu yanlışları gördüğümüz için aday olduk” diye konuştu.

“YARDIMLARI KESECEK DİYE YALAN SÖYLÜYORLAR”

Ankara’da değişen sosyal destek anlayışına da değinen Yavaş, şöyle konuştu:

“Ekonomi gittikçe bozuluyor biz devraldığımızda 158 bin aile destek alıyordu şimdi 200 bini geçti. Yardımları kesecek diye yalan söylüyorlar. Daha fazlasını yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Gelecek hükümet ranttan yana değil halktan yana çalışacak35 bin kayıtlı çiftçimiz var. Belediyemizde ürettiğimiz sıvı gübreden, tohum, fide desteğine, mazot desteği yapıyoruz. Bu 4 yıl içerisinde çiftçinin cebine 4,5 milyar lira para girdi. Belediyecilik budur.”

“BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Yeni gelecek yönetim anlayışıyla kutuplaşmanın ortadan kalkacağına dikkat çeken Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Halktan koptular. Bizi zenginleştireceklerdi ama bunlarda kabahat yok. Devletin bekası gidecekti. Biz seçildik çözüm sürecinde söktükleri T.C. tabelalarını belediyenin duvarına astık. İstanbul’un ikinci seçiminde bu sefer beka demediler. ‘İstanbul kaybedilirse Mekke düşer’ dediler. Askerimizi şehit eden teröristi televizyona çıkardılar. İmralı’dan getirdikleri mektubu televizyonda okuttular. Halk bunlara inanmadı. Onları sandığa gömdü. Aynı şeyleri yaşıyoruz. İnsanlara cennet vaat ettiniz fakat şu an insanlara cehennemi yaşatıyorsunuz. İyi bir Müslümanın ağzından bal damlar. Müslüman yalan söylemez. Müslüman iftira atmaz, adaletsizlik yapmaz. Bizim ülkemiz yeterince ayrıştı. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ayrımcılık bizi bir yere götürmeyecek. Buna rağmen kutuplaşmıyoruz, kutuplaşmak istemiyoruz. Siyasetin bu zehirli dilini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve kaldıracağız. Ülkeyi iyi yönetmek istiyoruz. Herkes fikirlerini söylüyor ve söyleyecek. Bu millet kavgadan da çok şey çekti. Artık huzura ihtiyaç var.”

Yavaş, iktidarın neden değişmesi gerektiğini de anlattığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Şimdiye kadar yapılanlara teşekkür ederiz. Milli politikalarımız değişmez. Sınırlarımıza tehdit olduğu müddetçe İHA’lar, SİHA’lar daha da gelişmişleri teröristlerin ve düşmanın başına yağmaya devam edecek. Sanki babalarının malı, partilerinin malı gibi seçime alet ediyorlar. Bu memlekette ne şimdiye kadar camiler siyasete alet edildi ne okullar ne de silahlı kuvvetler… İşte bunun normale dönmesi lazım. Normalleşmesi içinde iktidarın değişmesi lazım. Torpili, liyakatsizliği, ekonomiyi, yolsuzluğu, rantı konuşmayalım diye bunları söylüyorlar. 14 Mayıs’tan sonra seçim bitecek. Gerçeklerle yüz yüze kalacağız. Bu ekonominin artık düzeltilmesi lazım. Tek kişinin yönetimiyle varılacak bir yer yok. Millete mutluluğu, huzuru getireceğiz. Gençler size güveniyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız, ayrışmayacağız. Şatafata, israfa artık masraf yok. Halkın parasını kendi parası gibi kullanacak. Böyle bir yönetim mutlaka ve mutlaka başarılı olur. İnşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna, Kılıçdaroğlu’nu oturtacağız.”

UYSAL: “BUGÜNKÜ İKTİDAR KÖTÜ NİYETLİ”

Mansur Yavaş’ın ardından sahneye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Siyasetin vazifesi bir ülkenin potansiyelini ortaya çıkarmaktan geçer. Çocuklarımız, gençlerimiz eğer doğdukları topraklarda bir gelecek hayali kuramıyorsa bu yönetenlerin mesuliyetidir. Kendi gençlerimiz başka diyarlarda gelecek arıyor. İtirazımız buna… Evlatlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Zamanın ruhunun yeniden yakalanması gerektiğini kaydeden Uysal, şunları kaydetti:

“Türkiye 21 yıldır kötü yönetiliyor. Kötü yönetimler daha önce de olmuştur ama kötü niyetli yönetimler daha önce oldu mu bu memlekette… Bugünkü iktidar kötü niyetli. Bir parti olmaktan çıkmış adeta kamu kaynağını nasıl yağmalarız bunun üzerine örgütlenmişler. Millet diye bir dertleri yok. Demokrasi zaten onlar için muhalefette seslendirilecek bir ideoloji. Neymiş? 14 Mayıs seçimleri bir darbe girişimiymiş. Anadolu’da güzel bir söz var hepiniz bilirsiniz. Takke düştü kelle göründü, deriz. İşte bunların demokrasi inancı bu kadar. Bugün şunu görüyorlar; artık milletimizin rızasını kazanamıyorlar. Oy alamayınca sözleri bitti inanın söyleyecek yalanları bile bitti. Seçimi mi iptal edeceksiniz? Isparta Meydanı’ndan haykırmak isterim. Milletin önüne duvarlar erilmez. Bu aziz millet o duvarları yıkar. Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye’yi yarınki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hep beraber çıkartacağız. Allah’ın izniyle yolu Çankaya köşküdür.”

KILIÇDAROĞLU: “SİYASETİN TEMELİ AHLAK OLMAK ZORUNDADIR”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Isparta halkına seslendiği konuşmasında Türkiye’de yönetimin değişmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları biliyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var. Mutfaklarda yangın olduğunu biliyoruz. 22 yıldır yönetiyorlar artık değişmesi lazım. Ülkeyi birlikte yönetelim. Büyütelim ve kalkındıralım. Siyasetin temeli ahlak olmak zorundadır. Er meydanı istiyorsanız sizin birçok televizyon kanalınız var. Geleceksiniz er meydanında hesaplaşacağız. Gençler sandığa gideceksiniz ve değişimden demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Ben de size söz veriyorum bu ülkeye baharı getireceğim. Huzuru getireceğim. ‘Ülkemde mülteci istemiyorum’ diyen genç arkadaşım, 2 yıl... Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi ülkesine uğurlayacağız. Sınırı yol geçen hanına çevirdiler. Gençler size sesleniyorum. Birleşe birleşe kazanacağız. Ayrılık gayrılık yok. Milliyetçiliğimi tartışmak istiyorlarsa çıkarlar karşıma. O Katar ordusuna sattıkları tank palet fabrikasını alacağım, şanlı ordumuza vereceğim. Ankara'nın göbeğinde bir genç vuruldu. Akademisyen vuruldu. Katillerini birilerinin sakladığını gayet iyi biliyoruz. Sözüm söz. Isparta'ya söz, Türkiye'ye söz. Sinan Ateş'in de Gaffar Okan'ın da katillerini kulaklarından tutup yargıya teslim edeceğim. Baharı ve adaleti getireceğiz, buna inanın.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri