Ramazan ayının birçok geleneği Erzurum'da yaşanıyor

Ramazan ayına özgü eğlence geleneği Erzurum'da Yakutiye Belediyesi'nin yaptığı çeşitli etkinliklerle yaşanıyor.

ORHAN BAKIRCI/ERZURUM

Ramazan Ay’ına özgü eğlence geleneği Erzurum da Yakutiye Belediyesinin yaptığı çeşitli etkinliklerle yaşanıyor. Ramazan Ay’ının birçok geleneğini yaşatan Yakutiye Belediyesi, kimsesizleri de unutmadı. Özellikle, yaptığı hizmetlerle ve duyarlılığıyla adından söz ettiren Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar bir çok hemşehrimizin yanında oldu. Bu konularla ilgili ulaştığımız Başkan Uçar, gazetemize çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Uçar, "Ramazan Ay'ı kardeşliğin paylaşmanın sembolüdür. Biz ibadetlerimizi yaparken geleneklerimizi de yaşatma çabasındayız. Tekne orucu ile çocuklarımızı mutlu ederken, öğrenci evlerini ziyaret edip onlarla birlikte iftar yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere hiçbir ayrım yapmadan ulaşıp her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Biz, bölüşmenin bereketine inanmış iman etmiş insanlarız."

"TALİP OLDUĞUMUZ EN BÜYÜK MAKAM VATANDAŞIN YÜREĞİDİR"

Konuşmasının devamında ilçede yaptıkları hizmetlere değinen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, "İlçemizin her mahallesinde büyük yatırımlarla düzenlemeler yaptık. Mahalle kapılarından tutun da sıfır atık projelerimize kadar birçok hizmet ile insanlarımızın yüreğine dokunduk. Çeşitli sebeplerden dolayı evini işini kaybetmiş vatandaşlarımızın yanında olduk. Aslında bizler bunları konuşmayı doğru bulmuyoruz ama siz tespit edip ısrarla sorunca bir tanesini açıklamak zorunda kaldık. Şehrimizin tanınan simalarından ve tam bir Dadaş olan bir vatandaşımız da bunlardan biri. Bizler, halkın servetini hakkaniyetten şaşmadan yine halka arz ediyoruz. Bize bu hizmeti nasip eden yüce Allah’a ve aziz milletimize layık olmaya çalışıyoruz."

"HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

“Kış ayının çok sert geçtiği şehrimizde, tüm zor şartlara rağmen hizmetlerimiz aksamadan devam etti. Karla mücadelede örnek belediyelerden biriyiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden alnımızın akıyla kışı atlattık. Bahar ve yaz aylarında da ara vermeden gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Güzel Yakutiye'mizi, tarihi dokusunu koruyarak örnek bir ilçe olarak zirveye taşıyıp, parmakla gösterilecek hizmetlerle adından söz ettireceğimizden kimse şüphe duymasın. Bizler, görevimizi sorumluluk ve hizmet bilinciyle sürdürmekten mutlu ve gururluyuz. İlk günkü hizmet heyecanı ve ilk günkü aşkla hizmetlerimiz artarak devam edecektir." diye açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri