Selde kaybolan işçiyi bulmak için tünelin suyu boşaltıldı

Erzurum'da, iki gün önce meydana gelen selde HES tüneli inşaatında kaybolan işçiyi arama çalışmalarında, 400 metre uzunluğundaki tünelin 150 metrelik bölümündeki suyu boşaltıldı.

İspir ilçesine 31 kilometre uzaklıktaki Çamlıkaya Mahallesi'nde, 5 Ağustos Perşembe günü saat 18.00'de sağanak etkili oldu. Dere olan bölgede sağanak sonrası meydana gelen sel, çalışmaların sürdüğü HES tünelini bastı. 400 metre uzunluğundaki tünelde bulunan inşaat işçisi Mustafa Aksöyek kayboldu.

TÜNELDEKİ SU BOŞALTILDI

Olayın ardından ihbar üzerine bölgeye gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri, işçiyi arama çalışmalarına başladı. HES tüneline giren ekipler, motopomp ile su boşaltırken, bir taraftan da iş makineleriyle kayıp işçiyi arıyor.

Çamur, balçık ve kayalarla dolu tünelin 150 metrelik bölümünün suyunu boşaltan ekipler, Mustafa Aksöyek'in izine henüz rastlayamadı. Ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri