Avrupa İlaç Ajansı'ndan ürküten AstraZeneca açıklaması

İngiltere'de AstraZeneca aşısı olan 7 kişinin kan pıhtılaşması nedeniyle ölmesinin ardından, Avrupa İlaç Ajansı'ndan son dakika açıklaması geldi.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), İngiltere'de Oxford-AstraZeneca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olduktan sonra 7 kişinin kan pıhtılaşması nedeniyle öldüğünü açıklamıştı. İngiltere'deki ölüm haberinin ardından çalışmalara başlayan Avrupa İlaç Ajansı'ndan (EMA) bir açıklama geldi. Açıklamada, AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğu, ancak nedeninin henüz netleştirilemediği belirtildi.

İtalya'da yayınlanan Il Messaggero gazetesine açıklama yapan EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri, AstraZeneca aşısıyla kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu söyledi.

'AŞI İLE BİR BAĞLANTISI OLDUĞU AÇIK'

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ama hala bu tepkiye neyin sebep olduğunu bilmiyoruz.Aşı nedeniyle meydana gelen bu sendromu ayrıntılı olarak tanımlamak için neler olup bittiğine dair kesin bir resim elde etmeye çalışıyoruz.Aşılananlar arasında, gençler arasında beklediğimizden daha fazla pıhtılaşma vakası var." 

Avrupa ülkelerinde AstraZeneca kullanımı sonucunda artış görülen pıhtılaşma vakaları, aşının güvenilirliğinin sorgulanmasına neden olmuştu.

Ancak, İtalya da dahil olmak üzere bazı ülkeler, 'faydalarının risklerden daha ağır bastığını ve kullanımda kalması gerektiğini' savunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ölümcül riski büyük! AstraZeneca o yaş grubuna uygulanmayacak…
İngiltere'de AstraZeneca kabusu! 7 kişi kan pıhtılaşması sonucu öldü

Koronavirüs Haberleri