Sosyal konut kuraları ne zaman? TOKİ konutları için geri sayım başladı | Süreç nasıl işleyecek?

TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek? Mart ayında duyurulan 50 bin konut projesine başvuruların 600 bini geçtiği belirtildi. Dört aşama halinde ilerleyen süreçte talepler alındı ve 2+1 ile 3+1 TOKİ sosyal konutlarına başvurular tamamlandı. Konut sahibi olmak isteyenler şimdi TOKİ kurasının çekileceği tarihi beklemeye başladı. İstanbul, Ankara, Bursa gibi illerde TOKİ kura çekilişi daha çok merak ediliyor. İllerin kura çekiliş tarihleri farklılık gösteriyor. İşte 2019 TOKİ sosyal konut kurası çekiliş tarihi...

TOKİ kura çekilişi için gözler kurumun yapacağı duyuruya çevrildi. 2019 TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek? Sosyal konut projesinden konut kazananlar yapılacak olan kura sonucu belirlenecek. Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde talep toplama işlemini gerçekleştiren TOKİ, ilk olarak 11-22 Mart tarih aralığında normal başvuruları kabul etmişti. TOKİ sosyal konut projesi kura çekiliş tarihi ve diğer detayları haberimizde derledik.

TOKİ SOSYAL KONUT KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK

TOKİ konut projesinde kura heyecanı başladı. Dört aşamada tamamlanacak TOKİ başvuruları, kurumun yapacağı duyurunun ardından kura çekilişi ile devam edecek. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 

TOKİ, ilk olarak 11-22 Mart tarih aralığında normal başvuruları kabul etti. Bu sürecin tamamlanmasının ardından süreç, 25 Mart-05 Nisan tarihleri arasında emekliler ile devam etti. Başvurular, Engelli, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin başvurularını 19 Nisan'a kadar tamamlamasının ardından sona erecek. 

Kura çekilişi aşamasına geçecek olan TOKİ, 19 Nisan sonrasına denk gelecek kura çekiliş tarihlerini ilerleyen günlerde vatandaşlarla paylaşacak.

KONUTLAR 36 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Konutlar, inşaatları da bitirilip en geç 36 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek. 2+1 konutların taksit ödemeleri konut teslimlerinden sonra başlayacak. Konut satış vadelerinde faiz uygulanmayacak, sadece taksitlerde 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam oranında artış yapılacak.

KONUT TAKSİTLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre 2+1 konutlar için konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle ödemeler başlayacak.  3+1 konutlar için sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle ödemeler alınmaya başlayacak.

KONUTLAR YATAY MİMARİYE GÖRE İNŞA EDİLECEK

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projeyle hayata geçirilecek proje kapsamındaki sosyal konutlar yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek. Sosyal konutların fiyatları projelere ve illere göre farklılık gösteriyor. 2+1 konutlar 75 ve 85 metrekare büyüklükte olup, fiyatları 116 bin 400 liradan başlayacak. Bu konutlar için yüzde 12 peşinatla 13 bin 968 lira ödenecek, aylık 388 lira taksit tutarıyla 240 aya varan vade seçenekleri sunulacak. 3+1 konutlar ise 110 ve 128 metrekare büyüklüklerinde olacak. 170 bin 720 lira değerindeki bu konutlar için yüzde 10 peşinat yani 17 bin 72 lira alınacak ve 759 lira taksitle 180 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.

TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek? Mart ayında duyurulan 50 bin konut projesine başvuruların 600 bini geçtiği belirtildi. Dört aşama halinde ilerleyen süreçte talepler alındı ve 2+1 ile 3+1 TOKİ sosyal konutlarına başvurular tamamlandı. Konut sahibi olmak isteyenler şimdi TOKİ kurasının çekileceği tarihi beklemeye başladı. İstanbul, Ankara, Bursa gibi illerde TOKİ kura çekilişi daha çok merak ediliyor. İllerin kura çekiliş tarihleri farklılık gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri