Sosyal medyada önerilen Atatürk Havalimanı'na hastane önerisi hayata geçiriliyor

Sosyal medyada ortaya atılan "Atatürk Havalimanı'na hastane" fikri koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasiler ve uzmanlar tarafından da desteklenen adımı bugün resmen duyurdu.

Muhtemel bir İstanbul depreminde Atatürk Havalimanı'nındaki pistlerin lojistik sevkiyat için kullanılması bazı uzmanlar tarafından dile getirilmişti.

AHL'nin zeminin sağlam olduğuna dikkat çeken İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları kaya zeminde kurulan ulaşım merkezleri. İstanbul’da olası büyük deprem göz önüne alınarak, acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmaması gerekir. Atatürk Havalimanı’nda helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor. Şayet kış aylarında bir deprem olursa sahra hastaneleri, çadırları kuracağınız en elverişli yer Atatürk Havalimanı’dır. Bu alan mevcut haliyle korunarak kentin sigortası olarak düşünülmeli” diyerek havalimanının yıkılmadan afetler için kullanılmasını önermişti.

SOSYAL MEDYADA YENİDEN GÜNDEM OLDU

Koronavirüs salgını ile birlikte bu kez AHL'deki altyapının hastane olarak kullanılması önce sosyal medyada gündeme geldi. Bu öneriye bazı uzmanlar da destek verdi. 27 Mart'ta ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AHL'nin hastane olarak kullanılmasını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün salgınla mücadele kapsamında önlemleri açıklerken, AHL ve Sancaktepe'de biner yataklı iki salgın hastanesinin 45 gün içinde yapılacağını açıkladı.

Sosyal medyada gündeme getirilen ve farklı kesimlerden destek alan öneri, böylece resmen hayata geçirilmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri