Bir yanda Arda Güler, diğer yanda Ömer Faruk Beyaz... Çocuğu Messi yapmıştık, şimdi nerede?

Süper Lig ve Avrupa'da yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe'de genç futbolcu Arda Güler'in performansı sarı-lacivertli camianın yanı sıra Türk futbol kamuoyunu da heyecanlandırıyor. 17 yaşındaki futbolcu, gelişimini her geçen gün sürdürürken akıllara 18 yaşındayken Fenerbahçe'den bedelsiz ayrıldığı için büyük tepki çeken Ömer Faruk Beyaz geldi. Bugün 19 yaşında olan futbolcu, Almanya 2. liginde ilk 14 haftada sadece 69 dakika forma giydi ve gol katkısı sağlayamadı.

Süper Lig'de 11 maçta 34 gol atan Fenerbahçe, 1959-60 sezonundan sonra en gollü sezon açılışını yaparak ligdeki rekorunu korudu. Süper Lig'de bu sezon Kadıköy'de 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan Fenerbahçe, Mustafa Denizli ve Veselinovic dönemlerinden sonra en iyi iç saha sezon başlangıcını yaptı. Resmi maçlarda 29 Ağustos 2022'den beri kaybetmeyen Jorge Jesus'un öğrencileri, 67 günde çıktığı 17 maçta 13 galibiyet 4 beraberlik aldı.

SARI KANARYA AVRUPA'DA NAMAĞLUP

Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda 6 maçta namağlup lider olan ve 14 puan toplayan Fenerbahçe, kulüp tarihinin en iyi derecesini yakaladı. Sarı-lacivertliler ilk kez bir Avrupa kupası grubunu yenilgisiz bitirdi ve en çok puanı topladığı sezonu yaşadı.

Ayrıca Avrupa Ligi'nde son 10 maçta kaybetmeyen Fenerbahçe, kulüp tarihinin Avrupa'daki en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Jorge Jesus böylece kulüp tarihinde Avrupa'da bu rekoru kıran ilk hoca oldu.

FENERBAHÇE'NİN PARLAYAN YILDIZI ARDA GÜLER

Henüz 17 yaşında olmasına karşın yeteneğiyle tüm futbolseverlerin beğenisini toplayan Arda Güler, teknik direktör Jorge Jesus tarafından fizik gelişimi devam ettiği gerekçesiyle maçlarda fazla süre alamadı. Mütevazı kişiliği ve Fenerbahçe'ye olan bağlılığıyla taraftarın sevgilisi olan Arda Güler, 2022-23 sezonunda resmi maçlarda toplam 300 dakika forma giydi ve 3 gol, 1 asist kaydetti.


Jorge Jesus ve Arda Güler

ÖMER FARUK BEYAZ'IN BEDELSİZ AYRILMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

17 yaşındaki Arda Güler'in arzusu, çalışkanlığı, tutkusu, sabırla oynamayı beklemesi taraftarın aklına Ömer Faruk Beyaz'ı getirdi. Fenerbahçe'nin son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak nitelenen fakat sarı-lacivertlilerle beklediği şansların gelmemesinin ardından takımıyla yollarını ayıran Ömer Faruk Beyaz, 2021-22 yaz transfer döneminde bedelsiz olarak Almanya'nın Stuttgart takımına transfer olmuştu.


Ömer Faruk Beyaz

İLK 14 HAFTADA SKORA KATKI SAĞLAYAMADI

Geçtiğimiz sezon 4'ü Bundesliga, 1'i Almanya Kupası olmak üzere 5 maçta forma giyen 19 yaşındaki futbolcu, gol ve asist üretemedi. Stuttgart'ta henüz beklenen çıkışı yapamayan ve geçtiğimiz aylarda Bundesliga 2 ekibi Magdeburg'a kiralık olarak gönderilen Ömer Faruk Beyaz, yeni takımında 4 maçta süre alırken maça ilk 11'de başlama fırsatı elde edemedi. Beyaz sadece 69 dakika süre alabildi.

Genç orta saha, 14 haftanın geride kaldığı Bundesliga 2'de henüz skor elde edemedi. Magdeburg ligde sondan üçüncü sırada yer alıyor. Ömer Faruk Beyaz'ın Stuttgart ile Haziran 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Ömer Faruk Beyaz, Türkiye Ümit Milli Takımı'nın Gürcistan ile oynadığı hazırlık mücadelesinde kadroya çağrıldı. Türkiye mücadeleyi 1-0 kazanırken tek golü 41. dakikada penaltıdan Ömer Faruk Beyaz kaydetti.


Ömer Faruk Beyaz

"ÇOCUĞU MESSI YAPMIŞTIK... ŞİMDİ NEREDE?"

Fenerbahçe eski kalecisi Volkan Demirel, Fatih Karagümrük'ün teknik direktörlüğünü yaparken Ömer Faruk Beyaz ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Bir genç oyuncu çıkıyor, ertesi gün bir bakıyorsunuz, çok büyük futbolcu deniyor. Veya gelişimde olan biri gol atamadığında veya kötü bir gol yediğinde hemen sosyal medyada yerden yere vuruluyor. Bunun ayarını bulmak lazım. Ömer Faruk Beyaz vardı. Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi Ömer Faruk Beyaz?"


Volkan Demirel

"HİÇ KİMSE FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİL"

Sarı-lacivertli eski futbolcu Emre Belözoğlu da Fenerbahçe'de sportif direktör yaparken, o dönem 17 yaşında olan futbolcu için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben ilk günden beri Ömer'in değerli bir futbolcu olduğunu herkesle paylaştım. Hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik 5 senelik bir proje. Son dönemde başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı.

Bu çatı altında büyük sporcularla büyük başarılar kazanılmıştır ama hiçbirimiz Fenerbahçe'den büyük değiliz. Buradan ayrılsa dahi onu koruma derdinde olurum. Ömer süreci olumlu gitmiyor, olumlu bitecek gibi de gözükmüyor.

Fenerbahçe'nin kendisine verdiği mukavelenin bence bir örneği yok. Projenin içi kendisi için olumlu şartlarda dolu ama büyük fotoğrafa bakınca süreç olumlu gitmiyor. Fenerbahçe'nin haklarını göz önüne aldığımızda gözümüz kimseyi görmez."


Ömer Faruk Beyaz ve Emre Belözoğlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

'Kariyer nasıl yönetilemez'in bayrak ismi Ömer Faruk Beyaz'dan Fenerbahçelileri küplere bindiren transfer anlaşması!
Fenerbahçeli Arda Güler'den kötü haber
Spot ışıkları Fenerbahçe'nin üzerindeyken Galatasaray sahneye girmeye hazırlanıyor

Spor Haberleri