Aslan Giresun’da rekora koştu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 21’inci haftasında Bitexen Giresunspor’un konuğu oldu. Sarı-Kırmızılı ekip, baştan sona üstün götürdüğü mücadelede sahadan 4-0 galip ayrıldı. Okan Buruk’un öğrencileri, bu sonucun ardından 10 lig galibiyeti ile tarihinin en uzun serisini yakaladı.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, Bitexen Giresunspor’u 4-0 mağlup etti.

24. dakikada Arias’ın ön direkteki kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

38. dakikada Torreira’nın ceza sahasına yaptığı ortada Barış Alper Yılmaz kafa ile topu aktardığı Mertens’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

40. dakikada ceza sahası içerisinde Icardi, Airas’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Maçın orta hakemi, VAR kontrolünün ardından penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada penaltı atışını kullanan Icardi’nin vuruşunda kaleci Onurcan Piri topu kornere çeldi.

45+2. dakikada Kerem’in ara pasında Icardi, kaleci Onurcan Piri ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Onurcan’dan dönen topu, Mertens ağlara gönderdi: 0-1.

Maçın ilk yarısı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin 47. dakikasında sağdan kullanılan köşe vuruşunu Galatasaray savunma karşıladı. Muslera’dan dönen topa Borja Sainz gelişine vursa da meşin yuvarlak yandan auta gitti.

52. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Dubois’nın kafayla ceza alanı dışına yolladığı topa gelişine vuran Serginho, çerçeveyi bulamadı.

56. dakikada altıpas içinde etkisiz bir kafa vuruşu yapan Bajic, mutlak bir fırsatı harcadı.

61. dakikada fark 2’ye çıktı. Giresunlu oyuncuların kullandığı serbest vuruşta top Kerem’de kaldı. Kerem’in Icardi’ye aktardığı topu Arjantinli yıldız Dubois’ya bıraktı. Fransız oyuncu, uzak mesafeden sert bir şutla fileleri havalandırdı: 0-2.

88. dakikada fark 3’e çıktı. savunmanın pas hatasında araya giren Rashcia, ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşla ağları buldu: 0-3.

90+5. dakikada 4. gol geldi. Ceza alanına çevrilen topu Gomis indirirken Yunus şık bir vuruşla ağları buldu: 0-4.

Maçta başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda art arda 10 galibiyete ulaştı. 1959’dan bu yana 13 galibiyetle resmi maçlardaki kazanma serisi rekorunu da egale etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri