Göçmen çocuğun hayali gerçek oldu: NBA'in en değerli oyuncusu

NBA takımlarından Milwaukee Bucks'ı şampiyonluğa taşıyan 18 yaşındaki oyuncu Giannis Antetokounmpo hayallerini gerçekleştirdi. Yunanistan'da Nijeryalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak doğup büyüyen, 18 yaşına kadar vatansız yaşayan Giannis'in hayali NBA oyuncusu olmaktı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 50 yıl aranın ardından şampiyonluğa ulaşan Milwaukee Bucks'ın yıldızı Giannis Antetokounmpo, final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 2013 yılında Yunanistan'ın basketbol ikinci liginde oynayan 18 yaşındaki genç ve neredeyse hiç tanınmayan bir oyuncu, 'Kariyerini nerede görüyorsun?' sorusuna kendisine büyük bir güvenle 'NBA oyuncusu olmak istiyorum' yanıtını veriyordu.

Giannis Antetokounmpo bugün basketbol dünyasının zirvesinde oturuyor. Takımı Milwaukee Bucks'ı ABD Ulusal Basketbol Ligi NBA'de şampiyonluğa taşıdı ve finallerin de en değerli oyuncusu seçildi.

Sekiz yıl önce basketbol yorumcularının adını dahi doğru telaffuz etmekte zorlandığı Giannis, artık milyonlarca gencin ilham kaynağı, rol modeli olmuş durumda.

Bir zamanlar tek bir çift basketbol ayakkabısını paylaştıkları için kardeşiyle aynı anda sahaya çıkamayan Giannis'in zirveye yolculuğu bugüne kadar bir sporcunun yaşadığı en zorlu serüvenlerden birisi olabilir.

Yunanistan'da Nijeryalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak doğup büyüyen, 18 yaşına kadar vatansız yaşayan Giannis'in, Atina sokaklarında DVD satarak aile bütçesine katkıda bulunduğu yıllar çok da geride kalmış değil.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Milwaukee Bucks, 50 yıl aradan sonra NBA şampiyonu oldu

Spor Haberleri