A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'ye 3-2 yenildi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B grubundaki üçüncü maçında ABD ile karşılaşan Filenin Sultanları, ABD'ye 3-2 yenildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B grubundaki üçüncü maçında ABD ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, ABD'ye 3-2 yenildi. Filenin Sultanları, kazandığı 2 set sonucunda ABD'den 1 puan almayı garantiledi.

İLK SET

Jordan Thompson'ın sayılarıyla etkili başlayan ABD, 10-5'lik üstünlüğü yakalamıştı fakat sonrasında Filenin Sultanları, Zehra ve Ebrar'ın etkili oyunuyla durumu 13-12'ye getirerek farkı 1'e indirdi. ABD, Jordan Thompson ve Jordan Larson ile etkinliğini sürdürerek 19-14'lük skorla farkı yeniden 5'e çıkardı. Hande Baladın ve Zehra Güneş'in sayıları sonrası skor 20-17'ye gelirken ABD, mola almak durumunda kaldı. Kalan bölümde Milli Takımımız, 21-19 ile farkı 2'ye kadar indirse de ABD, ilk seti 25-19 ile önde tamamladı.

İKİNCİ SET

İkinci sete etkili başlayan Filenin Sultanları, Zehra'nın üst üste blok sayılarıyla setin ilk bölümünde 4-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Fakat sonrasında Akinradewo ve Haleigh Washington ile etkili olan ABD, 10-8 ile öne geçmeyi başardı. Jordan Thompson'ın da yeniden devreye girmesiyle ABD, skoru 13-9'a getirdi ve Milli Takımımızda Giovanni Guidetti'nin molası geldi. Mola sonrası Meryem Boz'un sayıları ve yine Zehra Güneş'in blok sayısıyla etkili olan Filenin Sultanları, skoru 13-12 yaptı. Sonrasında Larson ile etkili olan ABD, farkı yeniden açarak skoru 18-14'e getirdi. Seti de ABD, 25-20 ile kazanarak durumu 2-0 yaptı.

ÜÇÜNCÜ SET

Eda Erdem Dündar ve Meryem Boz ile etkili başladığımız üçüncü sette 12-7 ile üstünlüğü yakaladık. Sonrasında farkı daha da açan Filenin Sultanları, Şeyma Ercan'ın sayısıyla 20-13'lük üstünlüğü yakaladı. Son bölümde Meryem Boz ve Hande Baladın ile etkili olan Millilerimiz, seti 25-17 kazanmayı başardı.

DÖRDÜNCÜ SET

Son çeyreğe Andre Drews ve Jordan Larson'ın sayılarıyla etkili başlayan ABD, 6-2'lik üstünlüğü yakaladı. Millilerimiz, Şeyma Ercan ve Eda Erdem Dündar ile 7-7'lik eşitliği sağladı. Millilerimiz, Eda Erdem Dündar'ın sayısı ile 9-8'lik üstünlüğü yakaladı. Son set 15-12 ABD'nin üstünlüğüyle bitti.

  • İLK SET: Türkiye 19-25 ABD
  • İKİNCİ SET: Türkiye 20-25 ABD
  • ÜÇÜNCÜ SET: Türkiye 25-17 ABD
  • DÖRDÜNCÜ SET: Türkiye 12-15 ABD

B GRUBU PUAN DURUMU

  1. ABD / 6 puan
  2. İtalya / 6 puan
  3. Türkiye / 3 puan
  4. ROC / 3 puan
  5. Çin / 0 puan
  6. Arjantin / 0 puan

Not: İlk 4 gruptan çıkacak.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor? İşte kariyeri
Zehra Güneş kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi
Meryem Boz kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç? İşte biyografisi

Spor Haberleri