Suzuki MotoGP'deki son sezonunu geçirecek

Finansal nedenler sebebiyle 2011 senesinde spordan ayrılan Suzuki, 2015'te tekrar MotoGP'ye dönüş yapmıştı. Spora geri dönüşünden 5 yıl sonra şampiyonluk kazanan Suzuki, 20 yıllık hasreti gidermiş olsa da görünüşe göre arka planda farklı şeyler oluyor. Takım için her şey mükemmel olmasa da, işler yolunda giderken bu şekilde bir ayrılık kararı herkesi şoke etti.

500cc döneminde de MotoGP'de yer alan Japon üretici o dönemlerde birkaç şampiyonluk yaşamıştı.

"20 YILIN ARDINDAN TEKRAR ŞAMPİYON OLDULAR"

Suzuki dört zamanlı motorların MotoGP'ye getirildiği dönemlerde de daha öncesinde spordaydı fakat 2011 de takımın yaşadığı finansal sorunlar onları spordan ayrılmaya itmişti. 2015 yılında tekrar spora gelen Suzuki, Joan Mir ile 20 yıllık hasretlerinin ardından tekrardan şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı ve her şey mükemmel olmasa da işler yolunda gitmekteydi.

Motorsport.com'un iddialarına göre, Suzuki'nin yöneticilerinden bir ismin Pazartesi günü MotoGP takımıyla bir araya gelerek ayrılma haberini duyurduğunu iddia etti.

"2021 YILINDA 3. OLMUŞLARDI"

Alınan bu karar, 2021 sezonunu takımlar şampiyonasında 3. olarak bitirmelerinin ardından şoke etti. 2020 yılında şampiyonluğa ulaşan takım 2021 sezonunda da 307 puan toplayarak şampiyonayı 3. sırada bitirmişti.

Resmi açıklamanın yapılması beklenirken bu şoke eden ayrılık ise takımın sürücülerini oldukça zora sokacak gibi gözüküyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri