Tarım alanları sular altında kaldı

Gaziantep'in Almalı Mahallesi'ndeki ve çevredeki arazilerdeki tarım alanları ve meyve bahçeleri yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı.

Gaziantep'te dün gece etkili olan yağış nedeniyle Almalı Mahallesi'nde ve çevre arazilerde tarım alanları ve meyve bahçeleri su altında kaldı.  Arazileri sular altında kalan köylüler yetkililerden yardım istedi.

"ÖNLEM ALINMADIĞI İÇİN EKİLİ ARAZİLERİMİZİ SU BASTI"

Aşırı yağış nedeniyle arazilerin sular altında kaldığını ifade eden Almalı Mahalle Muhtarı Hasan Yılmaz, "Burada dere yapılmadığı için ekili arazilerimizi su bastı. Yağmur yağmıyor diyorduk ama yağmur yağınca da önlemler alınmadığı için arazilerimiz sular altında kalarak zarar gördü. Yetkililerden buranın yapılması için destek bekliyoruz. Su bastığı zaman köprü olmadığı için diğer tarlalarımıza geçemiyoruz. Çiftçiler mağdur durumda" diye konuştu.

"MAĞDUR OLDUK"

Ektiği arazinin sular altında kaldığını ve mağdur olduğunu anlatan çiftçilerden Mehmet Kartal, "Yağış çok iyi oldu fakat arazimiz sular altında kaldı. Tarlaya ektiğimiz ürünler sular altında kaldı ve mağdur olduk" dedi.

"YETKİLİLER DURUMA EL ATSIN"

Tarlasında buğday ekili olduğunu ve bir yıllık gelirinin sular altında kaldığını belirten Mithat Yılmaz ise şunları söyledi:

"Bir yıllık gelirimizi tarlalara bağladık. Çiftçi aylık değil, ekim yaparak yıllık kazanç sağlıyor. Biz de bir yılın emeğiyle buğday ektik fakat önlem alınmadığı ve derelerin altyapısı olmadığı için bir yağışta bu hale geldi. Bu yıl emeğimiz boşa gitti. Bu dereler düzenlense bu kadar yağmurda bu hale gelmez. Yetkililerin bu duruma el atmasını istiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Şehir Haberleri Haberleri