Amazon'dan Alexa kararı: Bugün veda ediyor

Yaklaşık 25 senedir Amazon çatısı altında faaliyetlerine devam eden Alexa bugün kapanıyor. Yazılım, tüm dünyadaki web sitelerine ait trafik ve diğer bilgileri görüntülemeye olanak sağlıyordu.

Alexa, ABD merkezli Amazon'un çatısı altında yer alıyor. Alexa Toolbar adlı yazılımının kullanıcıları, dünyadaki web sitelerine ait -trafikleri başta olmak üzere- bilgileri görüntüleme imkânına sahip. Fakat Amazon, artık bu hizmetine son verme kararı aldı.

Yaklaşık 25 yıldır yayınlarına devam eden Alexa, Türkiye’de de en çok ziyaret edilen sitelerin trafiklerini sunuyordu. Söz konusu listenin ilk beş sırasında Google, YouTube, Facebook, Twitter ve Instagram yer alıyordu.

shiftdelete.net'in haberine göre, bu beşlinin hemen ardında ise alışveriş siteleri, haber siteleri, ve diğer sosyal medya platformları bulunuyor.

Buna ek olarak Alexa’nın çatı şirketi Amazon’un alışveriş sitesinin Türkiye sıralamasında 32. sırada, Microsoft’un 35, Reddit’in ise 37. sırada olduğunu belirtelim. Ayrıca devlet kurumlarının resmi siteleri de yine bu listede yer alıyor.

Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi olan meb.gov.tr 45, e-Devlet’e giriş yaptığımız turkiye.gov.tr ise 13. sırada bulunuyor. Tabii bu sıralama aktif trafiğe göre sürekli olarak değişiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri