Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan 'WhatsApp' uyarısı

Telegram'ın kurucusu, Rus programcı Pavel Durov'dan WhatsApp kullanıcılarına uyarı geldi. Telefonlarının hacklenmesini önlemek için, insanları WhatsApp dışında "herhangi bir mesajlaşma uygulamasını" kullanmaya çağıran Durov, “Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, tüm verilerinize, cihazınızdaki her uygulamaya erişilebilir” dedi.

Mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, geçen hafta WhatsApp'ın da duyurduğu ve hackerın bir kişinin telefonunu, numaralarına kötü amaçlı bir video göndererek ele geçirmesine izin veren bir güvenlik sorununa atıfta bulundu.

'TELEFONUNUZDA WHATSAPP YÜKLÜYSE...'

Independent'in haberine göre; hackerların, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye tam erişime sahip olabileceğini dile getiren Durov, “Her yıl WhatsApp'ta kullanıcılarının cihazlarındaki her şeyi riske atan bir sorun hakkında bilgi alıyoruz. Dünyanın en zengin insanı olmanızın bir önemi yok. Telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, tüm verilerinize, cihazınızdaki her uygulamaya erişilebilir” dedi.

Rus teknoloji milyarderi, güvenlik açıklarının hükûmetlerin, kolluk kuvvetlerinin ve bilgisayar korsanlarının şifrelemeyi ve diğer güvenlik önlemlerini atlamasına izin vermek için "arka kapılara yerleştirildiğini" iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Whatsapp'ın yerine ne kullanılabilir? İşte Whatsapp'a alternatif en iyi mesajlaşma uygulamaları
Bütün hesaplarınızı boşaltabilir: Whatsapp'ın bu versiyonunu sakın indirmeyin!

Teknoloji Haberleri