Terör kavşağı kontrol altında

Barış Pınarı Harekatı’nın dördüncü gününde, Fırat’ın doğusundaki Rasulayn’ın şehir merkezi kontrol altına alındı. Milli Savunma Bakanlığı toplam 415 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Terörden temizlenen köy sayısı 14’e ulaştı. TSK’nın desteklediği Suriye Milli Ordusu askerleri ise operasyonun stratejik hedeflerinden biri olan ve Münbiç’ten Kamışlı’ya uzanan M4 kara yoluna ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı 5’inci gününe girdi. Şu ana kadar 415 teröristin etkisiz hale getirildiği harekat kapsamında Fırat´ın doğusundaki terör hedeflerinin uçaklar ve topçu birlikleri tarafından vurulmasına devam edilirken, askerler de karadan ilerleyişini sürdürüyor. Harekat kapsamında TSK ve MSO askerleri ilk etapta Telabyad ile Rasulayn arasındaki 120 kilometre uzunluğundaki hattı teröristlerden arındırmayı hedefliyor. Adım adım ilerleyen ve köyleri arındırarak Telabyad ile Resulayn´a ilerleyen askerler, iki ilçeyi çembere aldıktan sonra buralara yönelik operasyonu başlattı. Barış Pınarı Harekatı’nda terörden arındırılması hedeflenen Telabyad ve Resulayn için ilerleyiş devam ederken, ilçe merkezlerine yönelik operasyonun başlamasıyla Polis Özel Harekat unsurları da sınırı geçerek harekata dahil olacak. Halen sınır hattında hazır bekleyen PÖH´lerin Telabyad ve Resulayn´a yönelik harekatta askerler ile birlikte meskun mahal operasyonuna katılacaklar.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat’ın doğusundaki Rasulayn meskun mahalinin kontrol altına alındığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar sonucunda Fırat’ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı. Harekat 4. gününde Suriye Milli Ordusu askerleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle güneyde daha derin bölgelere ilerlemeyi başardı. SMO askerleri, harekatın en stratejik hedeflerinden biri olan M4 kara yoluna ulaştı. M4 kara yolu, terör örgütü YPG/PKK’nın Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç’ten, Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanarak stratejik kara yolu bağlantısını sağlıyor. Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. YPG/PKK, söz konusu kara yolunu, lojistik ve ticari faaliyetleri için kullanıyor.

AKAR: BİR KEZ DAHA BAŞARACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığının sınır hattı yakınındaki Harekat Merkezine gelerek Barış Pınarı Harekatı’ndaki son durumu bir kez de sahada inceledi. Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan sınır hattı yakınındaki Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’ne geçen Akar ve TSK Komuta Kademesi, harekata katılan birliklerin komutanlarıyla toplantı yaptı. Barış Pınarı Harekatı’nda gelinen son durumu bir kez de sahada inceleyen Akar ve komutanlar, talimatlar verdi. Akar ve TSK komuta kademesinin Harekat Merkezi’ndeki yoğun mesaisi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir mücadele verdiğini ifade eden Akar, “Vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız” dedi. Akar, gazetecilerin “ABD’nin gözlem noktasına atış yapıldığı” yönünde ortaya atılan iddiaları sorması üzerine şunları kaydetti: ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapıldı. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alındı. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir. Zaten karargahlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılmaktadır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Barış Pınarı Harekatı'nda M-4 kara yolunun kontrolü sağlandı
Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kınama
Trump'tan terör örgütü YPG/PKK'ya çekilme çağrısı

Güncel Haberleri