Trump, ekonomi ve Brunson rüzgarıyla seçimleri alabilir

Kasım ayında yapılacak Kongre seçimlerinde Demokratlar favori ancak son gelişmelerle Trump’ın yeni bir sürpriz yapması mümkün. Ekonomideki tablo ve 'Brunson zaferi' ABD Başkanı'nın şansını arttırdı.

KARAR.COM

Amerika’da 6 Kasım’da yapılacak kongre seçimlerinde Demokratlar seçimin favorisi ancak seçim tarih yaklaştıcı Trump’un bu seçimlerden de galip ayrılabileceğine dair işaretler gittikçe artıyor. Cumhuriyetçiler karşısında ikinci bir mağlubiyet yaşama endişesi yaşayan Demokratların en büyük eksiği önlerinde karizmatik bir liderin olmayışı. Trump’ın Last Minut seçim kampanyaları Demokratları endişeye sevk ediyor.

Trump, Cumhuriyetçilerin karizmatik yüzü olarak, öncelikle seçmenlerin tercihinin kesin olmadığı bölgelerde kampanyalar sürdürüyor. Daha önce röportaj vermekten imtina ettiği kanallarda da görünmeye başladı. Örneğin CBC’ye verdiği röportaj Trump’un farklı seçmen kitlelerini ulaşma çabası olarak değerlendiriliyor.

Trump’un yıldızının parlamasına neden olan gelişmelerin başında ülkedeki ekonomik veriler geliyor. Trump bu rakamlarla seçmenlerine verdiği sözü yerine getirdiği tezini savunuyor. Bu başarıyı "Oldu. Amerika mesafeyle dünya birincisi’’ ifadesiyle dile getirdi. Tartışmalı bir süreçten sonra Brett Kavanaugh’un Yüksek Mahkeme üyesi olmayı başarması da Trump’un hanesine yazılan artılardan birisi.

Bu seçimlerde Trump’un seçmenleri ikna edeceği en önemli kartlardan birisi de Rahip Brunson. Trump, Brunson olayı ile birlikte hem partiler üstü‚ "milli" bir taktir kazandı hem de kendi seçmenleri gözündeki saygınlığı artttı. Brunson’un seçimlerde daha sık konu olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rahip Brunson davasında gerekçeli karar çıktı
Trump'tan üç ülkeye tehdit: Yardımı keserim
ABD'li senatörden Trump'a ağır suçlama

Dünya Haberleri