Trump'a bir darbe daha! YouTube kanalı da kapatıldı

YouTube, 3 Kasım'da rakibi Biden'a yenilen ABD Başkanı Trump'ın kanalının en az bir hafta süreyle kapatıldığını duyurdu. 6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından Trump'ın sosyal medya hesapları 'şiddeti kışkırttığı' gerekçesiyle askıya alınmıştı.

Twitter ile Facebook'un ardından YouTube da Donald Trump'ın hesabının en az bir hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

"BU SÜRE UZAYABİLİR"

YouTube'dan yapılan açıklamada "Yapılan dikkatli bir incelemenin ardından, devam eden şiddet potansiyeline ilişkin endişeler ışığında, Donald Trump'ın kanalına yüklenen yeni içeriği kaldırdık. Sonuç olarak, uzun süredir devam eden ihtarlar sistemimize uygun olarak, kanalın en az yedi gün boyunca yeni video veya canlı yayın yüklemesi engellendi ve bu süre uzatılabilir" ifadeleri kullanıldıç

YouTube ayrıca Trump'ın kanalına yorum yapılmasını engelledi.

KALICI KAPATILABİLİR

Karar, bir hafta içinde tekrar gözden geçirilecek. Trump'ın kanalı başka bir uyarı daha alırsa bu kez 2 hafta süreyle askıya alınacak ve üçüncü bir ihlal ise hesabın kalıcı olarak kaldırılmasına neden olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Trump'ın YouTube hesabındaki yasak uzatıldı
ABD Temsilciler Meclisi azil soruşturması için toplandı

Dünya Haberleri