TÜİK’te 10 müdür Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı

Açıkladığı verilerle tartışmalara konu olan TÜİK’te en kapsamlı görev değişiklikleri... 22 Mayıs’ta TÜİK Başkanlığına Muhammed Cahit Şirin’in atanmasının ardından kurumdaki toplam 26 bölge müdüründen 10’unun görevine Cumhurbaşkanı kararıyla son verildi.

Son 3 yıldır üst düzey görev değişikleri yapan Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) dün yeni görevden almalar gerçekleştirdi. Resmi Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) 10 bölge müdürü görevden alındı. TÜİK’te 22 Mayıs 2020 tarihinde başkanlık koltuğuna Yinal Yağan yerine Muhammed Cahit Şirin atanmıştı.

TÜİK’te toplam 26 bölge müdürlüğü bulunuyor. Görev değişimi gerçekleşen bölgeler ve isimler şöyle: Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Bursa Bölge Müdürü Ünal Can, Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Edirne Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, İstanbul Bölge Müdürü Zeki Bostancı, Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Konya Bölge Müdürü Nurettin Kaya, Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Siirt Bölge Müdürü Yavuz Uyar, Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen. 22 Mayıs 2020 tarihinde duyurulan kararla TÜİK Başkanlığına, Başkan Yardımcısı Muhammed Cahit Şirin vekaleten atanmıştı. Başkan Vekili Yinal Yağan ise Sümer Holding’e Genel Müdür olarak getirildi. 1984 doğumlu ve endüstri mühendisi olan Şirin, 2018’de TÜİK’te göreve başladıktan iki yıl sonra başkan olarak gündeme geldi. TÜİK’te 16 Mayıs 2020’de duyurulan kararla Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz da görevinden alındı.

2018 yılının Ekim ayında TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taştı da görevinden alınmıştı. TÜİK’teki bu ani görev değişikliğinin yüksek çıkan enflasyon rakamından kaynaklandığı iddia edilmişti. Öte yandan TÜİK’in son dönemde açıkladığı veriler tartışmalara neden olmuştu. Bazı ekonomist ve siyasiler TÜİK’in bu görevden almalarla özellikle enflasyon verilerinin daha da düşeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri