Ukrayna'dan Rusya'ya yaptırım

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), bazı Rus firmalarına yaptırım ve kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Ukrayna istihbarat servisi SBU'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, 2018 yılı içerisinde Rusya’dan bazı firmaların ve şahısların işgal altındaki topraklarda bulunan Donetsk ve Lugansk’taki nakliye firmalarıyla iş yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Bazı Rus firmalarının uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği kaydedilen açıklamada, bu sebeple Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi ve Maliye Bakanlığının RJD Logistika, Promkompleksplast, Gazgolder ve diğer bazı Rus firmalarına yönelik kısıtlama ve yaptırım kararı aldığı ifade edildi.

KİEV/AA

İlk yorum yazan siz olun
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Üç Ukrayna gemisi Rus karasularına girdi
Ukrayna'da bazı Rus bankalarının varlıklarına el konuldu

Dünya Haberleri