Uzaylılar bizi mi izliyor?

Bir yıl önce keşfedilen ‘Oumuamua’ adlı cismin ne olduğu henüz tespit edilememişken, bilim insanları bir sürprizle karşılaştı. Bazı araştırmacıların uzaylılar tarafından gönderilen ‘operasyonel’ bir istihbarat aracı diye tanımladığı cisim aniden kayboldu.

Bilim insanlarının bir yıldır büyük bir merakla izlediği ve ne olduğunu anlamaya çalıştığı uzay cismi ‘Oumuamua’, aniden ortada kayboldu. Konuyu takip eden bilim insanlarının hesaplamalarına göre Oumuamua (Hawaii dilinde istihbarat subayı) şimdiki zamanda olması gereken yerde tespit edilemedi.

2017’de ilk keşfedildiğinde asteroit veya kuyruklu yıldız olarak tanımlanan garip cisim, çarptığı güneş sistemiyle yerçekimsel bağlantısının olmadığı anlaşılınca gezegen sistemi dışından gelen ilk uzay nesnesi olarak sınıflandırılmıştı.

İZ BIRAKMADAN KAYBOLDU

Bilim insanları tarafından Spaczer uzay kızılötesi teleskopunun IRAC kamerası, Oumuamua’nın olması gereken yere gönderildi. Ancak 30 saatlik sürekli gözlem sonuç vermedi çünkü gizemli cisim bulunamadı. Söz konusu yerde toz ve gaz da tespit edilemezken bunun Oumuamua’nın daha önce iddia edildiği gibi bir kuyruklu yıldız olmadığı hipotezini doğruladığı belirtiliyor. Aksi takdirde kızılötesi bir sinyal alınacağı kaydediliyor.

Bilim insanlarının gizemli uzay cismiyle ilgili kafası karıştı. Harvard Üniversitesi’nden iki araştırmacının söyledikleri ‘Oumuamua’nın uzaylı bir uzay aracı olma olasılığını arttırıyor. Bu iki ismin Astrophysical Journal Letters gazetesinde yayımlanması planlanan bir makalede bu cisim için “uzaylı bir medeniyet tarafından Dünya çevresinde bilinçli olarak gönderilen operasyonel araç olabilir” yorumunu yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri